ételital
„A jó kenyér testet és lelket táplál”
Az Ágoston téren nyitotta meg a Kemencés pékségét 2013-ban. Ő volt az egyik első kézműves pék Pécsett és környékén.
ételital
„Alapvetés a lokalitás és a vegyszermentesség”
Lassú kelesztésű, vadkovászos kenyér és pékáru, „mert így a legjobb mindenkinek” – ez az Orma Gerilla Pékség a Király utca végében.
ételital
Almalomb Coffee
A Siklósi úton nagy dolgok készülnek. Az Almalomb Coffee központja ez, ahol egy kávépörkölő és egy kávékapszula-gyártósor ontja magából a finomságokat.
ételital
BIOM Köves Malom
A BIOM Köves Malom története Pécsett, a Diófa utcából indult és idén májustól Bólyban folytatódott.
ételital
Öt év pörkölés
Október végén lesz öt éve, hogy a CrackerJack Coffee Roasters csapata először beindította a kávépörkölő gépet.
ételital
Beteljesedett a Kovászálom
Szerleticsné Kovács Emese 2016-ban kezdett foglalkozni a kovásznevelés rejtelmeivel, illetve a kenyérsütéssel. A kezdő kovászolóból azóta profi pék lett.
ételital
Ínyenc pikk-pakk – Ételek, italok kiránduláshoz
Profikat hívtunk segítségül a piknik-kosár összeállításához.
ételital
Tölcsér-mennyország
A nyár közepén mi más lehetne a nap központi kérdése, minthogy hol együnk fagyit? És amikor a hely már megvan, következik az ízválasztás, no meg a tölcsér.
ételital
Sima liba
Körbekérdeztük a pécsi éttermeket, hogy készülnek-e Márton-napi libavariációkkal az elkövetkező hetekben.
ételital
Lédig sör, sörpárlat és diákkedvezmény a Pécsi Sör Márkaboltokban
Fedezd fel a Pécsi Sör Márkaboltok újdonságait: sörpárlat, lédig sör és októberben 10% kedvezmény a PTE diákoknak!
ételital
Vackor a Király utca 52-ben
A Király utca tavaly ősszel egy újabb bolttal gazdagodott: megnyílt ugyanis a termelői zöldségeket és gyümölcsöket árusító Vackor.
ételital
PTE fagyi és keksz
Tudtad, hogy a Pécsi Tudományegyetemnek van fagyija? Sőt, keksze is! A PTE finomságairól Győrffy Zoltánnal, a PTE kapcsolati igazgatójával beszélgettünk.
ételital
A nagy pécsi fagyizó-körkép
Összeszedtük a pécsi fagyizókat! Igyekeztünk alapos munkát végezni, ám egészen biztos, hogy kimaradt a felsorolásból néhány hely.
ételital
Spéci gasztro-meló – Mikrozöldség-termesztő
Ehető növényi palánta? Nyugi, nagy valószínűséggel akkor is ettünk már, ha nem tudtunk róla.
ételital
A csarnok új arca
Másfél éve nyitott meg az új pécsi vásárcsarnok. Az elmúlt időszak tapasztalatairól beszélgettünk az intézmény vezetőjével, dr. Orbán Krisztinával.
ételital
Tavaszi falatok és kortyok
A téli szezon megannyi gyökere és sötét színe után a március érkeztével óvatosan ugyan, de előbújnak a zöldek is.