ZAJZAJZAJ podcast #33 // Dobos szakszervezeti különkiadás
ZAJZAJZAJ podcast #33 // Dobos szakszervezeti különkiadás
szerk / 2023-09-08 zene
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt a ZAJZAJZAJ podcast 2. évadában! Ahogy tavaly, idén is kéthetente, a Made in Pécs közreműködésével jelennek meg beszélgetéseink. A házigazda Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából: 

"Tegnap este vendégül láttam két csodálatos barátomat, Dencs Domit és Dankó Danit. Évek óta nyomatjuk a dobos szakszervezeti dumát a backstage-ben. Évtizedek óta hallgatjuk mindannyian, hogy jaa, jaa, persze, ti dobosok, ti könnyen vagytok... Mert valahogy ezek a dobosok, ezek egyszerűen szeretik egymást. Ez van. Kíváncsian, szeretettel fordulunk egymás felé, egyszóval tényleg könnyen vagyunk. Nos, Danival és Domival ebben a hosszított adásban kijátsszuk az összes kártyát. Előkerülnek személyes történetek, definiálódik, hogy ki is a dobos, nagyon mély szakmai eszmefuttatásokba keveredünk, sztereotípiák röpködnek, dőlnek vagy erősödnek meg, de alapvetően – azt hiszem – csak rengeteg szeretettel nagyon jól érezzük magunkat. Olyanok vagyunk, amilyenek szoktunk lenni, amikor nem lát minket senki. Egy adás dobosokkal, nem elsősorban dobosoknak."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

zene
Halott Pénz
 
lokál
Pécsi képregényalkotók 2: Biacsics Renáta
 
súgó
Erdei legendák nyomában