Made in Pécs-díj: Az év vendéglátóhelye
Made in Pécs-díj: Az év vendéglátóhelye
szerk / 2019-12-09 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2019-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Rokusch

Letisztult dizájn és tökéletes újhullámos kávék a CrackerJack Roastery-ből, a város egyik legjobb baristájától, Hajdú Balázstól. Korábban néhány helyen már megmutatta tehetségét, de itt most állandó kávégépre talált. Természetesen a jó kávé már nem elég, mellé teák, és mindkettő mellé minőségi falatok is járnak. Péksütemények, szendvicsek, joghurt és müzli, egészséges reggeliktől a brunchon át egészen a korai vacsoráig, az egyetem vonzáskörzetében. A tudatosan és körültekintően kialakított kínálatban – a kávétól az üdítőitalokig – szinte csak olyan ízek kaphatók, melyek máshol nem. Ha csak egy titkos jelszót kellene az idei szezonban továbbadnunk, akkor az a cascara-gyömbér-verjus-méz lenne.

Krédli

A Krédli idei indulása volt az elmúlt évek talán egyik legfontosabb nyitása. Hiszen Pécs bizony adós volt saját hagyományainak étterembe foglalásával. Évek óta rejtély volt, hogy miért nincs házias sváb konyhájú hely a városban. Ezt a hiányt ismerte fel szerencsére az egykori újságíró, amikor a tollat és a klaviatúrát kötényre és séfkésre cserélte. A régió jól ismert sváb ételeit és a családi szakácskönyveket vetették egybe, megálmodták és megnyitották a helyet, ahol mindenki a helyére teheti a saurest, a tunkest, a sufnudlit a pekeskiflit és a flutát a gasztronómiai térképen. Idő- és ízutazás generációk között, de előremutatóan.

Filter

Évszaktól és alkohol-igényszinttől függetlenül mindig biztosak lehetünk abban, hogy a színház tövében, a Filharmónia jegypénztárában, bármilyen furcsának is hangzik ez elsőre, de biztosan jót fogunk inni. Ha még nem vagyunk annyira bennfentesek a bárban, hogy lazán jelezzük, a „szokásosat”, de még annyira se, hogy Vespert kérjünk Bond-módra, akkor nyugodtan rábízhatjuk magunkat a bartenderre. Krómy Kornél és csapata ugyanis jól találja el az arányokat, nemcsak a pohárban, hanem a vendégeknek szánt információ mennyiségében és jellegében is. A teljesen kezdők és a haladók, vagy akár a dörzsölt koktélguruk is minden kérdésükre választ és megoldást találnak a Filterben.

(A közönségszavazás december 13-án 12:00-kor indul!)

 

lokál
Pécsen innen, Dubai-on túl
 
súgó
GraphicPécs2022
 
súgó
Margaret Island: Szabadon szép a tánc