Lékkör
Lékkör
Morvai Zsolt / 2016-02-24 zene
A Made in Pécs Fesztiválon sok remek pécsi együttes bukkant fel, köztük az egyik a Lékkör, akik egy erős csavart visznek az unalmas rock-klisékbe, igazán húzós rockzenét alkotva. Kérdéseinkre a banda dobosa, Szentendrey Roland válaszolt.  

2014-ben alakultatok, de a szemfülesek már ismerhetik a neveiteket korábbi zenekarokból. A Lékkör egy koncepcióra épült, vagy csak pár barát örömzenéléséből született?

Kicsit mindkettő. Szerettem a srácokkal zenélni, Fannit illetően pedig kíváncsi voltam, passzolnak-e az elképzeléseink. Összeültünk, mindenki mást, valami sajátosat hozott le a próbaterembe, amit hamar sikerült egy közös iránnyá gyúrni.

Ahogy a híres dal is kérdi: honnan a név?

A potenciális zenekarnév megtalálása kemény dió, akár csak az első próbálkozásaink: DióhéjbanD, MetroGnóm, stb... Majd jött a légkör szó, leírtam fonetikusan, és jól nézett ki. Rajtunk maradt.

Alternatív rock zenekarként határoljátok be magatokat, de négy ember sok különböző dolgot tud hozni egy zenekarba. Szigorúan veszitek az alter rock jelzőt?

Nem feltétlenül. Születnek a dalok, de egyelőre nem tudjuk őket társítani konkrét műfajhoz. Az alter jelzőt használjuk, mert az sok mindent lefed.

Láthattunk már videókat a dalaitok alakulásáról és a lemezetek készüléséről. Mikorra várható a megjelenés?

Februárban gördülünk stúdióba, várhatóan a tavaszt már az első kislemezünkkel köszönthetjük, melyet Súlytalan névre keresztelünk majd.

Ha tehetnétek, megjelentetnétek cd-n/kazettán az albumotokat? Hisztek még a fizikai formátumokban?

Abszolút! Természetesen mindenki számára elérhető lesz majd online felületen a lemez, de tervezünk készíteni pár limitált kiadású CD-t is.

Hol láthatunk titeket legközelebb?

Megfordulunk Open Mic esteken – melyeknek a Trafik ad otthont –, valamint Pécs lesz az utolsó állomása a tavasszal induló turnénknak, melyet az Avementtel nyomunk le.

lokál
Tutto Bene Scarpe: stílus és minőség
 
film
Zárójelentés
 
súgó
International Spring