TOP SHOP - A belváros 25 legjobb üzlete
TOP SHOP - A belváros 25 legjobb üzlete
Papp András / 2018-10-29 lokál
Most egy kicsit hagyjuk magukra a plázákat, a hatalmas bevásárlóközpontokat és figyelmünket fordítsuk a kisebb belvárosi boltok, üzletek felé. Hisszük, hogy a belváros életben maradásához elengedhetetlenül szükségesek ezek az üzletek, melyek minőséggel, közvetlenséggel és szeretettel fordulnak vásárlóik felé. Most 25 belvárosi üzlet következik, melyeket szeretünk, rendszeresen látogatjuk őket, éppen ezért tiszta szívből tudjuk ajánlani felkeresésüket.

Monokrom Design Store (Király utca 33.)

Szívünk csücske a Monokrom (fő képünkön), ahol pécsi designerek és művészek munkái kaphatók. A kicsiny boltban folyamatosan frissül a kínálat, limitált szériájú termékskálával várják a vásárlókat, legyen szó ruha- vagy ékszer kollekciókról, lakberendezési tárgyakról, táskákról vagy egyéb divatkiegészítőkről. A klasszik darabokért, a Sweet Like Pécs és a Hibázni ebmeri dolog cuccokért rajongunk!

Képcsarnok (Király utca 29-31.)

A Képcsarnok kínálatát megcimmoghatják egyes fanyalgók, de egész egyszerűen nem tudjuk elképzelni a kortárs magyar művészeti galéria nélkül a Király utcát.  Annyira hozzátartozik a városképhez, mint a Széchenyi téri dzsámi. Időnként beugrunk, jó érzés körbenézni az üzletben, váltani néhány szót a mindig kedves személyzettel és gyakran távozunk valami olyan aprósággal, amit vétek lenne ott hagyni.

Zenemánia (Líceum utca 5.)

A Líceum utcai lemezbolt a zeneőrültek Mekkája. Megszámlálhatatlan bakelit, magnókazetta és minden egyéb zenehordozó csalogatja a zene szerelmeseit a picike boltba. Néha olyan ritkaságokat lehet itt kifogni, hogy a gyűjtők szabályosan sokkot kapnak. Többek között a Magyar Rádió Pécsi Körzeti Stúdiója lemezgyűjteményének néhány darabja is itt landolt, örömet okozva sok zeneínyencnek.   

Elektro 55 (Király utca 55.)

Az Elektro 55 nem üzlet, hanem már intézmény. 1985 óta áll azon a szent helyen, ahol ma is. Több generáció itt vásárolta meg első otthoni zenecuccát, legyen az egy egyszerű kazettás magnó, vagy cd lejátszó. Ma is sokan keresik fel a boltot a rendkívül udvarias és segítőkész kiszolgálás miatt, de javítani is ide hozzák a kimúlóban lévő zenei berendezéseket, ugyanis itt értő kezek nagy valószínűséggel helyrehozzák a helyrehozhatatlannak tűnő bajokat is.     

Bagolyfészek (Ferencesek utcája 3.)

A Nagy Levente és boltja, a Bagolyfészek könyvesbolt legeda státuszba emelkedett az elmúlt évtizedek során. Szerintünk olyan könyv nem is létezik, ami itt nem kapható. „Az orosz nyelvű atomfizikától kezdve a komi nyelvészetig elég színes a kínálat” – mondta el legutóbb nekünk Levente, ami hűen be is mutatja a könyvesbolt semmihez sem hasonlítható kínálatát. Az üzlet idén töltötte be 20. életévét, mi mást is mondhatnánk, hogy még minimum ugyanennyit kívánunk a város legmenőbb antikváriumának.

DRK (Széchenyi tér 7.)

A Széchenyi téri DRK egy rövid szünet után nemrég újra megnyitott. Sőt, egy kis kávézó részt is kialakítottak az üzletben, ahol vásárlás előtt, alatt, után némi frissítőt is el lehet fogyasztani kényelmesen. A DRK-n kívül Adidas, Nike cuccok sokasága várja a vásárlókat a gyönyörű üzletben, ahová érdemes időnként bekukkantani, hiszen a folyamatosan változó kínálatban sokszor a legmenőbb egyedi darabokat is ki lehet fogni.  

HerbaHáz (Farkas István utca 1.)

A Búza tér közelében fekvő HerbaHáz az egészséges életmódot űző emberek legkedveltebb helye. A hatalmas üzletben minden megtalálható, ami e tárgykörben érdekes lehet. A lényeg: minden, de tényleg minden itt kapható termék természetes alapanyagokból készül, olyanokból, ami épülésünket szolgálják, vagy legalább nem mérgezik egészségünket. Nagy szeretettel ajánljuk! 

Dudás-Hajas Szalon (Király utca 8.)

Bizony, a Dudás-Hajas Szalon nem csak egy fodrászüzlet, hanem egy frankó shop is! Nem kell ahhoz hajat vágatnod, hogy válogathass a legjobb minőségű kozmetikumok között. Hatalmas választékot találsz L’Oréal, Redken, Kérastase, Balmain termékekből, de ha elakadnál a választásban, ne aggódj, a személyzet szívesen segít. Meglepő, de az üzletben sok könyvet, albumot is találsz a divat témaköréből, ami aztán már tényleg nagyon kúl.

Dubai Supermarket (Király utca 15.)

Már nagyon kellett egy olyan széles kínálatú, nemzetközi élelmiszerbolt a városba, mint a Dubai Supermarket. Az üzletbe csaknem 25 országból érkeznek ínyencségek, csak győzzük kapkodni a fejünket. Külön sorokon vannak az arab, indiai és török fűszerek, és halal vágású húsok a hűtőben. A nyitott, fonott kosarakban halomban áll a kuszkusz, a rizs, a lencse, a bulgur. Több tucat ládikában pedig szárított gyümölcsök, aszalványok és édességeket hívogatnak. És most kb. a bolt felének kínálatát írtuk le…

Bűnös élvezetek kicsiny boltja (Ferencesek utcája 38.)

Az Élelmiszer szaklap 2017-ben és 2018-ban is az év boltjának választotta a Ferencesek utcai kis üzletet, és ez egyáltalán nem véletlen. Nem egy egyszerű trafikról beszélünk esetükben, hiszen azon túl, hogy amit ma Magyarországon forgalmazni lehet a Nemzeti Dohányboltokban, abból itt minden megtalálható, de még prémium és még prémiumabb italokból is hatalmas választékuk van. Tegye fel a kezét, aki nem szeret néha bűnös élvezeteknek hódolni! Na, ugye!

Design Patika (Széchenyi tér 5.)

Helyi termelők, designerek és kézműves termékek boltja a Széchenyi tér déli oldalán, a régi patika helyén. Itt aztán el lehet veszni az áruk között, ember legyen a talpán, aki vásárlás nélkül ki tud jönni innen! De nem is kell vásárlás nélkül kijönni, hiszen kizárólag helyi termelők, alkotók cuccai kaphatók itt, az elköltött pénzzel elsősorban őket támogatjuk, és ez az, ami sokak fölé emeli ezt a gyöngyszemet.

Bortársaság (Széchenyi tér 1.)

A Bortársaság Széchenyi téri üzlete biztos pont azoknak, akik ár-érték arányban a legjobb bort szeretnék kortyolgatni vagy éppenséggel ajándékozni valamelyik szerettüknek. Magyar és külföldi borászatok borai, pezsgői amerre csak a szem el lát, szakértő segítők a pultban, akikre nyugodtan rábízhatod magad, a legjobbat fogják ajánlani abból, amilyen italra éppen vágysz.   

Tisza (Irgalmasok utcája 16.)

Nem tehetünk róla, de a Tisza az egyik legkedveltebb márkánk. Kevés olyan jó dolog történt az országban az elmúlt években, mint a Tisza cipők feltámasztása, felvirágoztatása és felhelyezése a legmagasabb polcra. A kis üzlet nagyon ízléses, szép, minimal design-nal megáldott, a kirakatai pedig minden alkalommal csodálatosak, egyszerűen odaszögezik néhány percre az előtte elsétáló embereket.   

Ezüstláz Ékszergaléria (Király utca 8.)

Az apró galéria-üzletet 2010 nyarán nyílt azzal a céllal, hogy a hazai élvonalba tartozó ötvös-iparművészek csodálatos ezüstékszerei Pécsett is elérhetők (láthatók, tapinthatók, megcsodálhatók) legyenek. A lényeg itt az egyediségen van: minden ékszer egyedi tervezésű, amit a művész saját kezűleg készített, egyszeri vagy kis szériában reprodukált csodák kaphatók itt. Rendszeresen tartanak időszaki kiállításokat, kiemelve egy-egy alkotó kollekcióját. 

Pinokkió Játékáruház (Irgalmasok utcája 8.)

Gyerekkel nem érdemes ide betérni, mert félő, hogy nem tudunk kijönni. Komolyan! Játékok garmadája várja a szülőket, ahol minden korú gyerkőcnek lehet ajándékot találni. A Pinokkió sikere abban rejlik, hogy hosszú-hosszú évek óta ugyanazon a helyen, magas minőségben és segítő személyzettel állják a rohamokat. Ez pedig egyenes út a sikerhez, ami a legkisebbek örömét szolgálja. Respekt!    

Partisan art, design & co-space (Széchenyi tér 15.)

Talán nem túl merész állítás tőlünk az, hogy a Partisan a város legszebb belvárosi üzlete. Érdemes ide betérnie annak is, aki nem szeretne vásárolni, mert biztosak vagyunk benne, hogy a miliő le fogja nyűgözni. A földszinten elsősorban belsőépítészeti és design termékek között csemegézhetünk. Az alapító tagok saját kínálata mellett pécsi művészek, alkotók munkáinak biztosítanak bemutató- és árusítóhelyet. A hely emellett közösségi térként is működik: a változatos témájú és technikájú kézműves foglalkozások célja, hogy az érdeklődőket közvetlen, kreatív alkotási folyamatokba vonják be.  

Signo Galéria (Ferencesek utcája 1.)

Ahol a kézjegy a védjegy – így szól a Signo Galéria szlogenje. A belvárosi kis üzlet sokakat megbabonáz, hiszen gyönyörű apróságok közül lehet válogatni. Különleges ásvány és ezüst ékszerek, antik bútorok, műtárgyak, régiségek; antik Zsolnay porcelánok és új Zsolnay ajándéktárgyak, ékszerek; hagyományos kézműves termékek (szappan, ékszer, táska, textil, játék, ajándék);  gyermekjátékok és kiegészítők – ugye, hogy nem lehet innen üres kézzel távozni?

Fekete Nyúl (Jókai tér)

A Fekete Nyúl legnagyobb erőssége az, hogy már 1992 óta üzemel. Ezt nem nagyon mondhatja el magáról egyik pécsi butik sem, de a Jókai téri üzlet kitartott még a legnehezebb időszakokban is. Kis szériás divatárut forgalmaznak, azaz nem kell félnie senkinek attól, hogy az itt vásárolt ruhadarabjuk szembejön velük az utcán. A családias hangulatú üzletbe tényleg érdemes betérni, mert mindig nagyon kedvesen fogadják az érdeklődőket.

AntikArt és ModernArt Galéria (Király utca 85.)

Kosáry Aurél galériájába belépve úgy érezhetjük magunkat, mintha egy más világba csöppennénk. A szakember kedvessége, közvetlensége minden betérőt levesz a lábáról, az pedig mindenkit ámulatba ejt, hogy milyen csodák kaphatók itt. Aurél ügyel arra, hogy üzletébe csak a legminőségibb alkotások kerüljenek, így bizton állítható, hogy minden vásárló elégedetten távozik innen egy-egy remekművel.  

Nomád (Jókai utca 13.)

Aki szabadidejét aktívan, a szabad ég alatt szereti eltölteni, annak minden cuccért a Nomádba kell mennie. Túra, barlangászat, sziklamászás, ipari alpinizmus, kerékpározás és még sorolhatnánk a tevékenységeket, amihez mindenféle, de tényleg mindenféle felszerelést be lehet itt szerezni komoly szakemberek segítségével. Ha kezdő vagy, akkor is fordulj bizalommal az eladókhoz, mert mindenben segíteni fognak. Próbáltuk már, és valóban segítettek!

Zora Fashion (Ferencesek utcája 8.)

Zora – Mert ez nem csak egy üzlet. Ebben a szlogenben minden benne van, ami ennek a boltnak a lényege. A gyönyörű ruhákon, kiegészítőkön kívül a Zora lelke az a közvetlenség, ami gyakorlatilag barátként kezeli a betérő vendégeket. Innen tényleg mosolyogva távozik minden hölgy vásárló, és egészen biztos, hogy vissza is tér, mert minden itt eltöltött idő minden pénzt megér.  

Pécsi Kesztyű Márkabolt (Ferencesek utcája)

A Pécsi Kesztyű igaz pécsi márka, ami már egy picit a világot is meghódította. A sok kesztyűmanufaktúrát nem nagyon értjük, és azt sem, hogy a sok Pécsi Kesztyű bolt kié, ám mi most azért választottuk a Ferencesek utcai üzletet, mert ez a legrégebbi és nekünk ez tetszik a legjobban. A bolt design-ja minden egyes látogatáskor magával ragad, és ha nem is vásárolunk minden alkalommal, azért fel lehet próbálni néhány kesztyűt, és lehet gyönyörködni az aprólékos, szép munkában.

Elefantino (Apáca utca 1.)

Kicsi olasz csemegeüzlet az Elefántos Pizzériával szemben, ahol egy olasz vacsora hozzávalóit simán beszerezhetjük. Tészták, szószok és olívaolaj mellett leginkább a hűtőpultban magukat kellető szalámikkal, sonkával, sajtokkal van tele. Éhesen nem érdemes betérni (ha csak nem egy pizzaszeletet vagy pizzatekercset fogyasztanánk), mert el lehet veszni agyban és pénzügyileg is a sok finomság között.

Pécsi Pagony (Széchenyi tér 2.)

A Pécsi Pagony alapból egy könyvesbolt, de ennél mégis sokkal több. Egy olyan hely, ahol a gyerekek és szüleik együtt találhatják meg a legjobb gyerekkönyveket, olvasgathatnak, játszhatnak, jól érezhetik magukat barátságos környezetben. Gondosan válogatott könyvek és minőségi játékok széles választéka mellett rendszeres foglalkozásokkal, izgalmas közönségtalálkozókkal, változatos programokkal várják a gyerekeket és szüleiket.

Brummogda (Ferencesek utcája 1.)

Talán ez a belváros legkedvesebb üzlete. Horváth Annamária művészetterapeuta üzemelteti ezt a kis boltot, ami telis-tele van plüssmackókkal. Érdemes benézni, szívet melengető az egész hangulat, ami ott fogad. A gyerekek imádni fogják! Terápiás jelleggel be lehet ülni, segítséggel varrni egy kis mackót, közben beszélgetni, és az elkészült plüsst haza is lehet vinni. Csoda, ami itt van!

súgó
Művészportré: Fülöp György
 
zene
iamyank Live Band
 
zene
AmperKert