8 év után visszatér a Carmen
8 év után visszatér a Carmen
Papp András / 2022-04-04 súgó
2014. október 24-én mutatta be a Pécsi Balett Bizet klasszikusát a Pécsi Nemzeti Színházban. Nyolc év után, túl a 70. előadáson tér vissza a bemutató színpadára a kétfelvonásos balett, ami igazi kulturális kuriózum, valódi tánccsemege!

Vincze Balázs szenvedélyes koreográfiája az elmúlt évek alatt bejárta a világot: Izraeltől, Mexikón át Oroszországig mindenütt óriási sikert aratott, de Horvátországban, Szarajevóban és Tuzlában is elvarázsolta már a közönséget. Itthon országszerte számos helyszínen járt már a produkció, mely 2014 óta folyamatosan műsoron van a MÜPA Fesztivál Színházában is.

A Carment alakító Karin Iwata így vall a pécsi darabról: „A Carmen 8 éve a legnagyobb siker a társulat repertoárjában, ezért ez a szerep számomra különösen nagy teher és óriási felelősség is. Ezért sokat dolgoztam azon, hogy meg tudjam valósítani ezt az erős nőies karaktert, de közben a saját arcomra formáljam és így legyen hiteles az alakításom. Remélem, nagy siker lesz az előadás újra Pécsett és a közönség szeretettel emlékszik majd rá még sokáig”.

A főbb szerepekben Karin Iwata, Szabó Márton, Koncz Péter, Frank Edina és Matola Dávid látható.

Pécsi Nemzeti Színház (Színház tér 1.) Április 7. 19:00. Jegyár: 1300/1900/3500 Ft.

(Fotó: Borbás Betti)

 

lokál
Eximó Jégrém: Magasztalan
 
ételital
Teszteltük: 19 Bar & Shop
 
súgó
Egyasszony