Vodka for Kids
Vodka for Kids
Papp András / 2021-06-21 zene
Votka – ez a címe a Vodka for Kids bemutatkozó EP-jének. Reithmüller Róbert, Mándity Flórián, Dózsa-Juhász Máté és Zsidó Ákos remek munkával debütáltak. A banda gitáros-énekesével, Zsidó Ákossal beszélgettünk. 

Brutális lett a bemutatkozó anyagotok, gratulálunk! Meséljetek, mikor, hogyan indult a Vodka for Kids sztorija, miként született meg a Votka című EP-tek?

Az egész Vodkás sztori ott kezdődött, ahol a KIPU zenekar (sajnos) véget ért. Ettől függetlenül Bobóval utána is megmaradt a közös zenei kapcsolat és tovább folytattuk a próbákat duóban, majd elkezdtük az önmegvalósítást, de a végeredmény eléggé sztóneres lett. Ezért nekiálltunk olyan számokat írni, amik jobban tükrözik azt az energiát, ami bennünk van. Nem sokkal később csatlakozott hozzánk Mándity Flórián bass frontra, majd végül Dózsa-Juhász Máté, aki a gitár részleget erősíti. Ezzel a felállással tudjuk azt a lehető legőszintébb zenét csinálni, amit mindig is szerettünk volna. Elég sok kört lefutottunk, mire megjelent az EP, nem volt egyszerű beindítani a gépezetet, sok idő ment el apróságokkal és az előkészületekkel.

A lemezen kívül a videóklipetek is szuper lett! Miért éppen Ronnie James Dio a címe?

A klip Fekete Gyula, Szolykó Dávid és Méhes Gábor érdeme. Nélkülük nem tudtunk volna ilyen jó klippel debütálni. Olyannyira gördülékeny volt velük a közös munka, hogy jelenleg már a második videoklip utómunkái zajlanak, amiben a pécsi deszkás srácok kerülnek főszerepbe. Visszatérve az eredeti kérdéshez, a címválasztást Dio: Holy Diver című dala ihlette, ami leginkább a vallásosság témájával foglalkozik. Habár a mi dalunk nem ennyire mély tartalmú és a témája is más, valahogy mégis ez lett a címe.

Tavaly szeptemberben volt a debüt koncertetek a Szabadkikötőben, aztán megszűnt minden fellépési lehetőség a vírus miatt. Ez az állapot mennyire akaszt meg egy friss formációt?

Nagyon sokat jelentett nekünk az a bemutatkozó koncert. Az volt az első alkalom, hogy három év után megmutattuk magunkat, és a próbatermes arcokon kívül mások is hallhattak minket. Mi abban a szerencsés helyzetben voltunk (ha lehet egyáltalán így fogalmazni), hogy javában zajlottak az EP munkálatai, aminek még a vírus sem tudta útját állni. Célirányosan csináltuk a dolgunkat, és minden erőnkkel azon voltunk, hogy kész legyen már végre a bemutatkozó anyag.

Elég nagy mozgás van a pécsi zenei életben, mostanában gyakran bukkannak fel nagyszerű produkciók. Mely bandákkal cimbiztek, kiket hallgattok a helyiek közül a legszívesebben?

Akiket kiemelnénk a próbateremi közösségünkből az a Pokoltornádó és a Cvlt of Grace. Velük elég gyakran összejárunk mulatozni és jamelni, ezenkívül rengeteg segítséget is kapunk tőlük. Ott van még a Heavy Mountain Olympia és a Raziel, akikkel az első közös koncertünket toltuk, de megemlíteném még a Sirens Chantot és a BrickLn-t is. Egytől egyig remek emberek és zenészek.

 

lokál
Mi kerülhet a lefolyóba? Csak a 3P!
 
súgó
Kulturális Örökség Napjai
 
súgó
Bőköz Fesztivál