Erdei legendák nyomában
Erdei legendák nyomában
szerk / 2018-11-14 súgó
Rendszeresen jelentkező rovatunkban ezúttal különleges kincseket rejtő utakra invitálunk benneteket. Ősszel az erdő amúgy is bőkezűen osztogatja értékes ajándékait, de ha épp gomba vagy kökény után kutattok, jó móka lehet felkeresni a helyi legendák színtereit. Emellett izgalmas kincskereső programot és kulcsos házat is ajánlunk.

A Jakab-hegy kincse

A monda szerint a Jakab-hegyi pálos kolostor templomának pincéje rejti a vár egykori földesurának kincsét. A nagy kád aranyat egy kakas, a kád ezüstöt pedig egy sárkány alakjában elátkozott király őrzi. Kővágószőlős felől rövid és meredek szakaszokon, Éger-völgy irányából enyhébben emelkedő, hosszabb úton jutunk el a kolostor romjaihoz.

Kőlyuki história

A Mátyás király palotáját kifosztó törökök a Kőlyuki barlangban akartak meghúzódni. Ibrahim basa a benne lakó aggastyán lányára is szemet vetett, ezért az apa utolsó leheletével megátkozta: „Ha a lányomat bántani mered, semmisülj meg vele együtt!” Így is lett, velük együtt odaveszett a zsákmány is. A barlang a Kőlyuki-betérő felől, vagy a Nagy-Mély-völgy irányából közelíthető meg.

Vezetett túraajánló

Ki lopta el Biedermann báró vadászpuskáját? | November 17.
A csapat- és családépítő nyomozójáték során térkép segítségével keressük a bizonyítékokat, hogy kiderüljön: a szobalány, a kocsis vagy a vadásztárs lopta-e el az értékes tárgyat… Kisvonatozás és rövid túra Sasréten. | Jelentkezés: kikerics@mecsekerdo.hu  | Részletek és további programok: facebook.com/mecsekerdo

Szállás tipp

Pusztabányai kulcsosház: 20 férőhely, konyha, fatüzelésű kályha, kiépített bográcshely van, víz és villany egyelőre nincs (ivóvíz biztosított). Kincs-faktor: a háztól pár méterre rekonstruált üveghuta környékén régi üvegdarabkákra lelhetünk az avar alatt. További erdei szálláshelyek: mecsekerdo.hu

 

súgó
Minőségi, élő zene fűszerezze életünket!
 
lokál
Pécsi képregényalkotók 2: Biacsics Renáta
 
ételital
Bor-Boksz: Kadarka