Zeneszüret Fesztivál
Zeneszüret Fesztivál
szerk / 2016-09-21 súgó
Immár hagyományosan Pécs őszi komolyzenei fesztiválja, az ötödik alkalommal startoló Zeneszüret Fesztivál idén a táncra fókuszál. A változatos, elsősorban a komolyzenét és a társművészeteket előtérbe helyező programok szeptember 27. és október 2. között ismét mindenkit megmozgató színes programsorozattal várják a pécsieket, és a Pécsre látogatókat.

A klasszikus zene kiváló komponistái és előadói mellett számos kísérőrendezvényen ismerkedhetünk meg a komolyzene változatos világával, a zene és a tánc kapcsolatáról tudhatunk meg különleges megvilágításban érdekes, új dolgokat.

A Filharmónia Magyarország szervezésében fellép többek között a Londoni Filharmonikus Zenekar (képünkön), Baráti Kristóf hegedűművész kíséretében és Vlagyimir Jurovszkij vezényletével. A Bolero Maraton különleges éjszakai koncertjén három különböző átirat kerül színpadra a darabból, három különböző együttes / zenekar / dj előadásában, melyet három táncegyüttes koreográfiája fog színesíteni. Ezen az estén a Kodály Központ színpadán: a Budapest Táncszínház, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Kecskemét City Balett, a Zoord zenekar, a Miskolci Balett és Bodoo & Peter Hyde.

Október elsején Balog József, a mai fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb képviselője ad koncertet. A pécsi Székesegyházban Fassang László orgonaművész és Rohman Ditta csellóművész előadása lesz hallható.

Az ötnapos fesztivál alatt állandó programok is lesznek: Filmklub, Jelenkor irodalmi pódiumbeszélgetés, ZENebutik, Zenelépcső, spanyol vacsoraest. A Zeneszüret hetében Ficzek Ferenc Hátrahagyott kijáratok című izgalmas kiállítása tekinthető meg a Kodály Központban. Tér-Zene és Tér-Zene Nagykoncert lépten-nyomon a város különböző forgalmas helyszínein.

Több helyszínen, szeptember 27.–október 2.

Részletes program ITT

ételital
Enni borral 5. – sajt és bor
 
súgó
Az orosz lélek varázsa
 
zene
Ludmilla, Aftershock