Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Major Zoltán / 2019-09-12 film
Amerika, 1942. Michael Curtiz élete (és az amerikai filmtörténet) egyik legfontosabb filmjének, a Casablancának a rendezésére készül.

A filmforgatásra mivel Amerika már belépett a II. világháborúba hivatalnokokat rendelnek ki, akik felügyelik a rendezőt és a munkálatokat. A nem könnyű ember hírében álló Curtiznek, azaz Kertész Mihálynak ráadásul nem csak az állam kívánságait kell ügyesen kijátszania, a munkát magánéleti ügyek is nehezítik, hiszen többek között váratlanul felbukkan a rendező rég nem látott lánya. A majdnem végig fekete-fehérben forgatott noir gyönyörű képeit nézve és zenéjét hallgatva a 40-es évek Hollywoodjában érezhetjük magunkat, és bepillanthatunk a nagy rendező életének kulisszái mögé. A nemzetközi és magyar stábbal, fiatal elsőfilmes rendezővel készült film már számos nemzetközi fesztiválon több rangos díjban részesült.

Magyar életrajzi dráma, történelmi film, 2018, 100 perc, (16) Rendező: Topolánszky Tamás Yvan. Főszereplők: Lengyel Ferenc, Dobos Evelin, Björn Freiberg, Gyabronka József, Nagy-Kálózy Eszter, Bordán Lili, Caroline Boulton. Apolló mozi: szeptember 12-től.  

súgó
Rozé Fesztivál
 
súgó
Ezeket ajánlom - Sramó Gábor
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #12 // Kende Marci (Máklikőr)