Nem csak a szerelmes zenék szerelmeseinek!
Nem csak a szerelmes zenék szerelmeseinek!
promo / 2022-02-01 súgó
A pécsiek, illetve az ideutazó ismerőseink, a városunkat választó turisták örömére is szolgál, hogy a Pannon Filharmonikusok mindig új kihívásokat keres és különleges élményt nyújt közönségének. Tegyük hozzá, hogy a hagyományos Valentin-napi koncertjükön nem csak a zenei élménnyel, hanem emlékezetes programokkal is kényeztethetjük kicsit a szerettünket és magunkat. Idén a legendás Barbra Streisand dalai szólalnak meg Király Linda, Király Viktor és Veres Mónika Nika hangján a Kodály Központban. Nem kérdés, hogy a gazdag szimfonikus hangzás teszi az előadást még varázslatosabbá.

Egyedülálló és magas minőségű élményt kínál a zenekar, bátran adhatjuk át a Valentin-napi hangversenyre szóló belépőjegyeket olyan tökéletes ajándékként, amely szavak nélkül is elsuttogja, mit érzünk… A február 14-i előadás már szinte teltházas, de 15-ére még kaphatók jegyek, és ha valaki a Kodály Központ jegypénztárában veszi meg, kap egy díszes borítékot, hogy azonnal átadhassa ajándékként.

A koncertek dalainak megértéséhez ejtsünk pár szót az egyik „főszereplőről”, az idén 80 éves Barbra Streisand színész-, énekesnőről. Azt talán sokan tudják, hogy a nagyszerű filmekben szereplő, a legtöbb zenei albumot eladott művész kétszeres Oscar-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas és többszörös Grammy- díjas, valamint elismert zeneszerző, rendező, forgatókönyvíró és producer is. Azt azonban kevesen tudják, hogy korán elveszítette édesapját, akinek fájdalmas hiánya befolyásolta az életét, művészi mondanivalóját. Nehéz elhinni, hogy a tehetséges, ma már gazdag üzletasszony korai színészi ambícióit és a külsejét anyja folyamatosan kritizálta. Olyan alkotó lett, akinek a dalait mély érzelmek, gazdag mondanivaló hatja át, mindezt különleges szimfonikus hangszerelés teljesíti ki, amely ez alkalommal is Vass András karmester munkáját dicséri. Ilyen karizmatikus énekes, dalszerző örökérvényű slágereit csak igazán tehetséges előadók képesek megszólaltatni. A zenekar által felkért művészek, Király Linda és Király Viktor a nemzetközi és a hazai zenei élet elismert énekesei. Linda több zenei díjat elnyert már, a nemzetközi porondon is elismert énekesnő és dalszerző, akinek védjegye a lenyűgöző ötoktávos hangterjedelme. Viktor szintén dalszerző is, énekesként 2008-ban megnyerte a Megasztár szériáját és lett az „Év Hangja”. 2015-ben az amerikai The Voice műsorban a legjobb 10 közé jutott, 2019-ben pedig megnyerte a legjobb hazai előadónak járó MTV Europe Music Awards díjat. Veres Mónika Nika előadói munkáját pályája során több szakmai elismeréssel díjazták, többek között 2000-ben az év felfedezettje kategóriában eMeRTon-díjat kapott, majd 2011-ben elnyerte a Fonogram-díjat is. Előadásukban elhangzanak a legnagyobb dalok, így a Woman In Love, vagy a Hello, Dolly! is.

A muzsika mellett a szünetben az elmúlt évekhez hasonlóan számíthatunk meglepetésekre is, így többek között a kedvesünk íriszéről hihetetlen nagyításban készült színes fotót vihetünk magunkkal emlékbe, de a zenekar jubileumára készült kézműves női és férfi parfümökkel, Bálint Csaba parfümőr alkotásával is meglephetjük kedvesünket.

Jegyvásárlás a Kodály Központ jegypénztárában és a www.pfz.hu oldalon online is lehetséges.

(A koncert az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) támogatásával valósul meg.)

 

zene
Stereo Kollektiv
 
súgó
1 link
 
film
A bálna