ZAJZAJZAJ podcast #26 // Verőköltő
ZAJZAJZAJ podcast #26 // Verőköltő
szerk / 2023-06-01 zene
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt a ZAJZAJZAJ podcast 2. évadában! Ahogy tavaly, idén is kéthetente, a Made in Pécs közreműködésével jelennek meg beszélgetéseink. A házigazda Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából: 

"A Verőköltő az egyik legizgalmasabb zenekar az utóbbi években, befogadásukhoz mindenképpen koncertélmény ajánlott. Ahogy ismerekedtünk – és ismerkedtetek ti is, hiszen láthattátok a 30Y vendégeként őket tavasszal – lassan és természetesen közeledtünk egymás felé. Ezt is szeretem bennük az első perctől, hogy olyan természetesen történnek a dolgok velünk. Azt hiszem talán azért, mert bíznak, vagy legalábbis van valami megnyugtató a jelenvalóságukban. Most, hogy a Gressai fivérek megtiszteltek társaságukkal egy teljes napon át, ebbe az állapotba kerültem. Remélem, hogy a beszélgetésünk egy darabkája Salgótarjántól az Isten Háta Mögöttig, a zenélés energetizáló erejétől a születésnapi koncertig mindannyiótokat közelebb visz hozzájuk és ragadós lesz a pont most élmény."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

súgó
Akinek a legfontosabb a közösségben való létezés
 
lokál
Kutyakisokos
 
lokál
Arteria Industrial: A lámpák második élete