V. Pécsi Csokoládé Karnevál
V. Pécsi Csokoládé Karnevál
Papp Viktorina / 2017-02-03 súgó
Idén ötödik alkalommal csábítja el az édes ízek kedvelőit a Pécsi Csokoládé Karnevál, amely nem csak kóstolókkal, hanem bemutatókkal, szakmai előadásokkal és gyermekprogrammal is várja látogatóit február első hétvégéjén a Zsolnay Negyedben.

Az E78-ban 18 hazai kiállító − köztük a legismertebb manufaktúrák − készülnek elkápráztatni a kísérletező kedvű látogatókat éppúgy, mint a gyerekeket. Őket természetesen idén is kreatív programokkal, játszóházzal és mesesarokkal várják, de készüljünk fel rá, hogy először úgyis a lenyűgöző csokiszökőkútnál kötünk majd ki, pálcikára szúrt pillecukorral a kezünkben. Az esemény minden érdeklődő számára ingyenes, kizárólag kísérőprogramjai díj- vagy regisztrációkötelesek, így akár professzionális előadásokat is hallgathatunk például a 3D nyomtatás és a cukrászat közös jövőjéről, míg a kulináris élvezetek kedvelőit rendhagyó csokoládés élményvacsorával várják a Zsolnay Étteremben. A korábbi évekhez hasonlóan idén is monumentális látványosság fogadja majd a látogatókat a rendezvényen: a szemünk láttára faragják ki 30 kiló csokoládéból az idei díszvendég Pécsi Tudományegyetem jubileumi évszámait.

A fesztivál időtartama alatt is érvényes a Zsolnay és csokoládé nevű akció, melynek keretén belül március 31-ig mindenki, aki a Rózsaszín Zsolnay kiállításra vagy a Család- és Gyártörténeti kiállításra vált jegyet, ajándék lélekmelengető forró csokoládét kap, melyet a Csoko-Láda Csokiboltban fogyaszthat el, stílszerűen a manufaktúra által készített csészében.

Zsolnay Kulturális Negyed Február 4-5. 10:00-tól. Ingyenes. Részletes program ITT.

lokál
Római kori turisztikai úthálózat pécsi mérföldköve
 
lokál
A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Az év boltja
 
film
Budapest Noir