Teszteltük: Czukor Borsó
Teszteltük: Czukor Borsó
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-05-23 ételital
Minden a helyére került a frissen nyitott Czukor Borsóban, és a vendégek is hamar fölfedezték. A kihívás adott: folyamatosan jó sütikkel ellátni az édesség-zarándokokat.

Máriagyűdön már van egy Czukor Borsó és most Pécsre is megérkezett, méghozzá a nem is oly lankás domboldalba, ahová már célirányosan érkezik az ember, nem csak úgy erre sétál.

És jól tudják ezt már az alig pár hetes nyitva tartás után a pécsiek, hiszen folyamatos a jövés-menés két egymást követő „sima” hétköznapon is. A terasz-szezon pedig csak dob még egyet a dolgon, így minden körülmény adott egy édes zarándokhely kialakulásához.

Na de, jöjjenek a főszereplők, a sütik, a lepények, a macaronok, a torták, a piték, a kávék, és akkor még csak épp belekezdtünk a kínálatba. Eleve eltelik pár perc, amíg a minden apró részletre kiterjedően gondosan berendezett belső teret átlátjuk, egyszerűen jólesik a szemnek a harmónia. Remek ötlet a belső szoba panoráma-ablakánál a hosszú pult, és az ablak felé fordított székek, míg a két füles fotel megint más hangulatot hoz.

Zöldborsós pitét, céklás csokitortát kóstolunk, mindkettő jó állagban, a hűtőben eltöltött időtől sem lankadtan kerül a tányérra. Utóbbiban a cékla remekül működik, nemcsak színében, de ízében is abszolút passzol a csokihoz. A jól elkészített kávék mellé épp csak csipegetünk néhány bonbont is, érdemes figyelni a kínálatot, mert gazdag és kreatív az ízkínálat, leheletnyi szarvasgomba is kerülhet bele, amitől szintet ugrik a gyanútlan bonbonozás.

A macaronok egy önálló túrát is megérnek a szezonális ízek és a látványra is vonzó színek miatt, úgysem lehet csak úgy megállni mondjuk kettőnél. A kávé több mint sima kísérő, hiszen a Czukor Borsóban diszkrét kultusza van, a falon kávézásra buzdító bölcsességek, a csészébe pedig ennek megfelelően választhatunk a bőséges kínálatból.

Számla:

Zöldborsós pite: 590 Ft

Meggyes pite: 590 Ft

Céklás csokitorta: 650 Ft

Vörösboros csokitorta: 650 Ft

Bonbon: 900 Ft (300 Ft/db)

Limonádé: 560 Ft

Capuccino: 460 Ft

Almalé: 540 Ft (180 Ft/dl)

Összesen: 4940 Ft

Értékelésünk: 5/5

Nagyszkókói út 2. H-Cs 14:00-20:00; P-V: 9:00-21:00.

 

ételital
Pécsi és baranyai szakácskönyvek
 
ételital
Teszteltük: Next Step Coffee
 
zene
Végre! Majd’ minden napra jut élő koncert!