Konnektor Fesztivál
Konnektor Fesztivál
promo / 2022-05-20 súgó
A Pécsi Konnektor Egyesület családi fesztiválja a Harmadik Színházban.

Különleges fesztiválnak ad otthont a Pécsi Harmadik Színház május utolsó hétvégéjén, melynek keretében első ízben mutatkozik be a Pécsi Konnektor Egyesület. A szervezetet független művészek – színészek, bábszínészek, zenészek, szcenikusok – és pártolóik hozták létre. A cél, hogy rálátást nyerjenek egymást terveire, szakmai segítséget nyújtsanak egymásnak, illetve közös szervezéssel segítsék a produkciók közönség elé kerülését, a pécsi független szcéna erősebb megjelenését.

Ez a fesztivál az egyesület első önálló rendezvénye. Két napon keresztül olyan kínálatot nyújt a közönségnek, amelyben minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. Emellett a művészeti ágak tekintetében is sokszínűség jellemzi: a színházi előadások mellett képzőművészeti, zenei, irodalmi programokat is kínál.

Érdemes már a megelőző napokban is nyitott szemmel járni Uránvárost, mely rendhagyó megmozdulások színhelye lesz: az egyesület kommandója utcai performanszokkal, flashmobokkal hívja fel a figyelmet a közelgő eseményre.

A fesztiválon délelőttönként gyerekeknek szóló programok lesznek. Szombaton a Piroska és a farkas, a Kisrigók, illetve az Átutazók című produkciókat lehet megnézni. Vasárnap a fesztivál kiemelt vendége, Varró Dániel, valamint Keresztesi József verseket olvasnak fel. Ezután A leprikónok átka, majd a Mit eszik a micsoda? című előadás következik.

A két délután a felnőtteknek szóló előadásoké. Szombaton Zakariás Máté Az idegen, illetve Várnagy Kinga Anyanyelve magyar című monodrámája látható. Vasárnap a Tandem Színház előadását, a Kóbor szállót Matta Lóránt Novecento című monodrámája követi, majd a fesztivált Czéh Dániel előadása, A kisgömböc zárja. Az előadásokat követően lehetőség nyílik megismerkedni és beszélgetni az alkotókkal.

Szombat estére a fesztivál átköltözik a belvárosba, a Szabadikötőbe: Varró Dániel és Keresztesi József felolvasóestjét követően a pécsi Új Anya zenekar és a magyar underground klasszikusa, a Balaton együttes ad koncertet.

A két nap során a Papír Panír és a Drukker alkotóközösség tart a költészet játékos-kreatív megközelítésére építő programokat. A Papír Panír a színház épületét és környezetét belakva több helyszínen zajló „múzsajátékra”, szókereső és versíró vállalkozásra hívja a közönséget, míg a Drukker segítségével színházi plakátokat és illusztrált verseket lehet nyomtatni.

Pécsi Harmadik Színház (Hajnóczy utca 41.) Május 28–29.

További információk a Pécsi Konnektor Egyesület nyilvános Facebook-oldalán.

 

film
KertMozi a Zsolnay Negyedben 
 
lokál
Elgondolkodtató adatok
 
lokál
Made in Pécs-díj 2017 – Az év új vendéglátóhelye