Színe-Java
Színe-Java
Maljusin Mih / 2016-04-13 súgó
Tipikus kép: tinilányok pózolnak egy Keserü festmény előtt a Színe-Java című kiállításon az m21 Galériában. Lájkgyanús profilkép készül.

Ilyen egyszerű dolgok jelzik, hogy itt nem egy hétköznapi kiállítással állunk szemben. Ilona Keserü Ilona az évtizedek során masszív életművet rakott le az asztalra, igazi absztrakt színorgiát hozva a Zsolnay-negyedben található kiállítótérbe.

Absztrakt színkompozíciói, tekeredő moebius-szalagjai, domború vászonfelületei és kromatikus labirintusai  szezon- és fazonfüggetlenek: sohasem mennek ki a divatból. A kortalanság nagy művészt jelez. A pécsi Művészeti Mesteriskola egyik alapítója pályája kezdetétől olyan nevekkel szerepelt egy lapon, mint Ottlik, Vidovszky vagy Tandori. Nincs olyan díj, amit ne kapott volna meg, a 2000-es Kossuth-díjtól a legutóbbi, 2014-es Nemzet Művésze címig. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a kiállításra diákoknak csupán 250 Ft a belépődíj, igazán nem maradt kifogásunk, elmulaszthatatlan életművet láthatunk az m21-ben május 18-ig.

m21 Galéria (Zsolnay Kulturális Negyed) Május 18-ig. Jegyár: 500/250 Ft.

lokál
Portré: Hornicz Bernadett
 
lokál
Portré: Gróf Balázs
 
súgó
II. Nyitott Udvarok Napja