Tettyei Romok: Élményváros az Endoron
Tettyei Romok: Élményváros az Endoron
kissfero / 2017-03-28 lokál
Valamikor jövő tavasszal ismét úgy fog tenni sok magyar ember, mintha nem Halálcsillag-Kertvárosban élne – ahol mindig minden az Uralkodó akarata szerint alakul, és az alattvalók egyik fele valamiért baromira elégedett ezzel, a másik fele meg kussol –, hanem a szabad Endoron, ahol cuki kis mackószerű lények versengenek cuki kis mackószerű lények szavazataiért, hatalmas a mackódemokrácia, cammogunk szavazni, csak közben nehogy szétlője a fejünket egy birodalmi lépegető.

Szóval közelednek a választások, lassan véglegessé válnak az ígéret- és riogatáslisták, talán már azt is sikerült eldönteniük a jól fizetett stáboknak, hogy a „felszámoljuk a nyugdíjasbűnözést” vagy a „nyugdíjazzuk a bűnöző felszámolókat” legyen az első kampányesemény témája, és hogy a Harsány Tahó vagy a Visszafogott Tolvaj  legyen a húzónév a művelődési házban.

Azért remélem, még nem késő javasolni ezt-azt a majdani pécsi versenyzőknek, hátha sikerül még bekerülnie egy-két konstruktív ötletnek a pártlogóval felmatricázott tarsolyba.

Nehéz már megvezetni a sokat csalódott pécsi választópolgárt, de nem lehetetlen. Ugyan évtizedek óta ígérik neki a Nagy Áttörést és már csak röhög, ha meghallja, hogy most aztán tényleg elindul felfelé a gazdaság és annyi lesz a beruházás meg a jól fizető munkahely, mint felesleges tanácsadói szerződés az állami és önkormányzati cégeknél, azért ha igazán kreatívan hazudunk neki, lehet, hogy behúzza az ikszet oda, ahova szeretnénk.

Itt van például az idő múlásával egyre grandiózusabbnak ígért hipermultifunkciós gigaélményfürdő terve, amihez félévente hozzáhegeszt valamit a propagandaosztály élményfürdőkommunikációs alrészlege, és emiatt, ha elkészül, úgyis az lesz az első reakciója Csabának Magyarürögből, hogy „csesszétek meg, csak ekkora lett?”. De hát minek vacakolni egy fürdővel, amikor egy egész vízi ÉLMÉNYVÁROST is ígérhetünk, ahol kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és öregeknek reggeltől estig garantált a folyamatos szórakozás Hirdtől Patacsig.

Ki ne szavazna ránk, ha megtudja, hogy megválasztásunk esetén a Zsolnay gyárat ellenáramoltatós medence veszi majd körül, amelyben hiába próbálnának meg korábbi munkahelyükre visszaúszni a „kimenekített” dolgozók és az önkormányzat emberei, mert Bachar úszómester sátáni kacajjal mindig nagyobb fokozatra kapcsolja a gépet, egészen addig, amíg nem fizetnek neki tízmilliárd forintot. Ha pedig az lesz az óriásplakátokon, hogy Magyarország Legüresebb Ipari Parkja kitüntető díjat elnyerő, tényleg nagyon üres ipari park helyén létrehozott Rekreációs Ipari-élménytavat összekötjük a helyi LOLsajtóban csak pécsi Margitszigetként emlegett Centrál Wakeboard Park tavával, akkor még a zsúfolt tüskésréti futópályán összeverekedő babakocsisok, kutyások, és futók is utánanéznek, mikor lesz a szavazás.

Szauna és gőzkabin a belváros kiadhatatlan, üres üzleteiben klasszikus, modern, letisztult, vagy romantikus hangulatú formavilággal és sok meztelen emberrel? Mennyivel jobban hangzik, mint a Belváros Újratöltve program, amiből amúgy is már csak a kint felejtett matricák maradtak meg.

Telefonszámom a szerkesztőségben, számlaképes vagyok, az ötleteket levédettem, csá. 

 

súgó
6 nap irodalom idén is
 
lokál
Pécs gyerekkora 
 
lokál
Zöld Folt Közösségi Kert