Made in Pécs-díj 2022 – Az év újdonsága kategória jelöltjei
Made in Pécs-díj 2022 – Az év újdonsága kategória jelöltjei
szerk / 2022-12-15 lokál
Az év újdonsága kategória jelöltjei.

Lungs of the City – A város tüdeje

A PTE Műszaki és Informatikai Karának diákjai megmutatták a világnak, hogy milyen egy emberközpontú ház. Az általuk tervezett és felépített épület első helyet szerzett a Solar Decathlon Europe versenyen, az egyetemek környezettudatos házépítő viadalának döntőjén.  A város tüdeje nevű projektjükben elkészült ház jellegzetessége a környezettudatos működés, a karbonsemlegesség, a fa-, a természetes-, és az újrahasznosított építési termékek felhasználása.

Csatornaszörny

A Tettye Forrásház látványos, egyben meghökkentő „alkotással” hívja fel a figyelmet a helyes csatornahasználatra. A Pécsi Állatkertben kiállított Csatornaszörnyük a mi szemeteinkből áll, melyeket a szennyvízcsatornákból szedtek ki a szakemberek. Nedves törlőkendők, vattapamacsok, fültisztító pálcikák, higiéniai termékek – nagyjából ezekből áll a szörny, ami elég elborzasztó ahhoz, hogy mindenki átgondolja, hogy a szemét hova való.

Llamageddon

Ez egy társasjáték, amit Győri Zoltán és a PanIQ Escape Room közösen fejlesztett, és egészen egyedülálló módon egyszerre jelent meg az USA-ban és Magyarországon. Ez már önmagában hatalmas szó, de a pécsi szál ott jön be a sztoriba, hogy a játék grafikáját a pécsi Czimbalmos Boglárka alkotta, akinek ez volt a diplomamunkája is. Aki csak teheti, próbálja ki a játékot, szerintünk az év társasáról van szó.

(A Made in Pécs-díjak odaítéléséről kizárólag szerkesztőségünk dönt, a győzteseket díjátadónkon hirdetjük ki január közepén. De, mint minden évben, idén is lesz egy közönségdíjasunk, amiről olvasóink döntenek. A szavazás a közönségdíjról december 16-án, pénteken indul. Szavazzatok sokan, döntsetek ti egy fontos díj sorsáról, nagyon számítunk rátok!) 

 

ételital
Teszteltük: Caflisch Cukrászda
 
lokál
Cool pécsi esszencia
 
zene
30Y