Kopaszkutya
Kopaszkutya
Major Zoltán / 2022-02-08 film
A művelődési házakban unatkozó, a klasszikus rock ’n roll iránt finoman szólva nem fogékony, minimális létszámú közönség előtt fellépő banda tagjai egyik napról a másikra élnek, az egyik tag nagymamájának kertjében próbálnak és várják az áttörést.

Azonban hirtelen minden megváltozik, amikor felvetődik, hogy olyan dalokat kéne írniuk, amik ennek a közönségnek szólnak, az ő életérzésüket ragadják meg, mert „le kell menni kutyába”. És megszólal a Kőbánya blues, a Kopaszkutya és a többi, immár negyvenéves sláger. A számtalan találó dumával és meghökkentő helyzettel tarkított szatíra egyben tökéletes látlelete a nyolcvanas évek elejének fésületlen, karcos, kissé szakadt, de furcsán szabad világának. A tavaly elhunyt Szomjas György egyik legemlékezetesebb kultuszfilmje a részben saját magukat alakító Deák Bill Gyulával, Földes Lászlóval (Hobóval) és Schuster Lóránttal mára már igazi magyar underground filmtörténeti klasszikus.

A film digitálisan felújított változata csak két alkalommal látható az Apolló moziban. 

Magyar zenés dráma-vígjáték, 1981, 100 perc, (16) Rendező: Szomjas György. Fsz.: Földes László (Hobo), Deák Bill Gyula, Schuster Lóránt.

Apolló mozi: február 16., 21. 

súgó
Díjnyertes Saller
 
lokál
Pécs Anno
 
lokál
Környezetbarát cementből épül a pécsi Vásárcsarnok