Zsolnay Piknik
Zsolnay Piknik
Morvai Zsolt / 2018-05-17 zene
Vannak állandó dolgok Pécsett, melyek sosem vesztenek értékükből. A Zsolnay Piknik is egyike az ilyen eseményeknek, és szerencsére már nem kell sokat várni, hiszen május 18-án megkezdődik a programdömping, ami kivételesen jó koncertekkel szolgál a nagyérdeműnek.

Az egész Piknik alatt ingyenesek a programok, kivéve a 18-i esti koncerteket, amikor Szalóki Ági és zenekara (képünkön), és a Budapest Jazz Orchestra zenél majd. Az ezeken kívüli ingyenes koncertek kissé könnyedebb hangvételűek lesznek, mint például Csemer Boggie és Szeder egymást követő lemezbemutatója a 18-i napon. Persze másnapra is marad érdekesség, hiszen a Rutkai Bori Banda ekkor mutatja be Űrdöngölők című lemezét, őket pedig a Karosi Júlia Quartet George Gerwshwin-válogatása követi. A nap persze itt még nem ér véget, hiszen hétkor Nagy Dániel Viktor és Hrutka Róbert koncertje pengeti le a záróakkordokat.

Az utolsó nap is tartogat különlegességeket, például a Kolompos együttes képében, akik már a nyolcvanas évek óta a színen vannak, de fellépnek még a Huckleberry Guys bluesmanjei, és persze Ripoff Raskolnikov, aki már visszajáró léleknek számít Baranyában.

Zsolnay Kulturális Negyed (Zsolnay Vilmos utca 37.) Május 18-20.

Részletes program ITT.

zene
Pécsi filmzenék
 
lokál
Zöld Pécs: Az éltető víz és az erdők
 
súgó
BUMm - a Budakalászi Műteremház művészeinek bemutatkozó kiállítása