ZAJZAJZAJ podcast #6 // Széll Tomi
ZAJZAJZAJ podcast #6 // Széll Tomi
szerk / 2022-02-03 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast hatodik része, ami kéthetente csütörtökönként jelentkezik. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Tomival 2021. március 20-án beszélgettünk. Juniper Launches próbáról érkezett hozzám akkor, a napokban meg már Budapestre költöztettem gitárládástól, festőállványostól megtalálni saját hangját. Még középiskolás volt Tomi, amikor észrevétette magát, én meg rajta maradtam. Mesél arról, ahogyan beüt a hegylakó a NEVKO világába, végiglépdelünk huszonpár évének minden fontos előadóján, hogy megérkezzünk a jelenbe. Abba a jelenbe, ahol Tomi a lemezírás mélységes kútjairól beszél, ahol lenyúlok tőle egy kazettát, ami mostanra az egyik legmeghatározóbb album lett az életemben és ahol elképzelünk egy telefonbeszélgetést David Bowie-val. Élőben, egyenesben tehát, ahogyan változunk, ahogyan terjed a zene. Múlton át a jövő felé."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

Kiegészítő tartalom:

Egy playlist a részben elhangzó dalokkal.

 
(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)
lokál
Trendi mérnökök
 
lokál
Happy Weightless – Infratrainer & Szolárium 
 
ételital
Édes november