Nyolcadszor is: Ördögkatlan
Nyolcadszor is: Ördögkatlan
/ 2015-07-28 súgó
Ha a nagy elődöket, a Művészetek Völgyét és a Mediawave Fesztivált tekintjük, akik idén ünneplik születésük 25. évfordulóját (nem mellesleg mindkét csapat vendégeskedik a Katlanban), a nyolcadik év még nem sok, ám egy olyan korban, amikor minden csoda egy-két másodpercig tart, és amit ma ünnepelünk, holnap már el is felejtjük, igenis tekintélyes ez a szám.

2008-ban gondolta úgy Kiss Mónika és Bérczes László, hogy barátaikkal létrehoznak Baranyában egy mezítlábas fesztivált, ahol védnöküktől, Törőcsik Maritól lopott mottóval összegyűjtik a „nem normális” embereket, azokat, akik nagyon is normálisak, csak éppen „korszerűtlen” módon a nyitottságot, kíváncsiságot, személyességet és minőséget képviselik, és akiknek értékrendjében előbbre van az emberség és a szeretet, mint a haszon. Kölcsönzik mindezt a két védnöktől, az első Ördögkatlant még megnyitó Cseh Tamástól és a már említett Törőcsik Maritól.

És most itt a nyolcadik alkalom! Őrizzük immár létező hagyományainkat, és közben mindig kitalálunk újdonságokat. Alapvető célunk változatlan: a művészeti ágak legjobbjait hívjuk meg a négy katlanfaluba, s általuk teremtünk lehetőséget arra, hogy sokezren találkozhassunk, és „jók legyünk öt napig”. Ötnapos mulatságra hívunk hát mindenkit, aki normális és aki nem normális, és aki a szívét hozza közénk, az Ördögkatlan egyre bővülő emberséges közegébe.

Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Terasz és Beremend is része lesz annak az összművészeti nyüzsgésnek, és egymásra való rácsodálkozásnak, amit a Katlan jelent – immáron nyolcadik éve.

Az Ördögkatlan Fesztivál honlapján, a www.ordogkatlan.hu weboldalon, valamint a fesztivál Facebook-oldalán a teljes és részletes program végigböngészhető, valamint minden hasznos információ (szállásokról, utazásról) megtalálható.

 

8. Ördögkatlan Fesztivál – 2015. augusztus 4-8.

 

(A cikk megjelenését az Ördögkatlan Fesztivál támogatta.)

 

zene
Leander Kills
 
súgó
Egyházzenei Fesztivál
 
lokál
Mesél a város – Méhes Károly: A magasság mélyén