Psycho Mutants szülinapi koncert
Psycho Mutants szülinapi koncert
Morvai Zsolt / 2015-12-22 zene
A pécsi préri utolsó banditái immáron tíz éve járják az országot és persze Európát, így a folyamatos duhajkodás most egy hatalmas házibuli jellegű parti keretében fog kiteljesedni.

A voodoo rock’n’roll nagymesterei karácsony után veszik birtokukba a Nappalit, de nem a szokásos felállással: mivel a banda diszkográfiája elég nagy terjedelmű, és egynéhányan meg is fordultak a zenekarban az évek alatt, így a Mutánsok igyekeznek minél több régi ismerőst visszahívni egy estére, hogy együtt üvölthessék a régi nótáikat. A műsor természetesen időrendben zajlik; a fiúk a régebbi számokkal indítanak, és úgy haladnak a legutolsó lemez dalai felé. A 2005-ben alakult zenekar négy nagylemezt adott ki az utóbbi tíz évben, az elsőt 2006-ban, az utolsót pedig csak egy éve, Baby Burn címmel, ami pozitív kritikák tömkelegét söpörte be a zenei sajtótól itthon és külföldön is. Európai kalandozásaik során olyan nevekkel turnéztak együtt, mint a Firewater, a Washington Dead Cats, és a Nick Cave and the Bad Seeds ex-gitárosa, Hugo Race.

Aki a kezdetektől követte a zenekart, az remekül fog nosztalgiázni, aki pedig még nem ismeri a Psycho Mutantst, annak csak ajánlani tudjuk, hogy mindenképpen látogassa meg a koncertet, ha meg akarja tudni, hogy milyen az igazi western swing.

Nappali (Király utca 23-25.) December 27. 21:00. Ingyenes.

zene
Broken Balls
 
súgó
Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál
 
zene
IX. Liz Feszt