Made in Pécs Fesztivál 2019
Made in Pécs Fesztivál 2019
Papp András / 2019-02-06 zene
Január 5-én Pécs újra a húrokba csapott! 123 pécsi zenekar játszott reggel 10-től hajnalig a város 6 klubjában olyan közönség előtt, amilyen a világon sehol máshol nincsen. Délelőttől éjszakáig – kis túlzással – teltházzal zajlottak a koncertek, a hangulat pedig leírhatatlan volt! Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a részvételt! Visszatekintés gyanánt megkérdeztünk néhány fellépőt, hogy ők hogyan érezték magukat a 4. Made in Pécs Fesztiválon.

Horváth Barnabás (!Harsh, Deindolls)

Először nem nagyon hittem a rendezvényben, de az élet rácáfolt erre. Az milyen már, hogy egy bandára délelőtt 11 -kor több tucat ember kíváncsi?! Szenzációs! Gyakorlatilag szinte mindegy, hogy korai vagy esti műsoridőt kapsz, az érdeklődés, és főleg a közönség nyitottsága garantált. A mostani fesztiválon ránéztem az órámra, már túl voltam két fellépésen és jó pár sörön, és te jó ég, 19 óra sem volt, de én azt hittem már éjfél van! Jó lenne egy Made in Pécs Fesztivál augusztus végén is, amikor nem párásodik be a szemüvegem minden tizedik percben.

Poór András (Diary)

A fesztivál apropója mellett az időzítése a legzseniálisabb! Álmos és szürke évkezdés helyett egy egész várost megmozgató bulit kapunk, ami soha nem lesz erőltetett vagy mondvacsinált. Hatalmas plusz pont, hogy az egészen kezdő vagy újonnan alakult zenekarok/előadók is ugyanazokkal a lehetőségekkel léphetnek színpadra, mint a nagyobbacskák, és talán ezzel az esélyegyenlőséggel lesz különlegesebb a fesztivál minden más zenei megmozdulásnál. Eddig minden év a lehető legjobban sült el, remélem, még sok-sok ilyenben lesz részünk. Csak gratulálni tudok a megálmodóknak!

Kollarics Attila (Pí Therapy)

Azt gondolom, hogy önmagában nem az előadók rekordszáma az, ami miatt ez a fesztivál működik. A nagy találmány az a 6 különböző világ, ami egymástól pár lépésre van. Főleg, hogy egy helyszínen belül sincs két ugyanolyan történet. Közeli élményem volt egy kissé zajosabb koncertből átcsoszogni a szomszédba egyetlen gitár hangja mellé. Ahol nem volt szükség semmi többre. Csupán 20 percre.

Szota és Bazsi (The Tablespoon)

A Made in Pécs Fesztivál lassan felkerül az „ikonikus pécsi dolgok” listájára. Minden alkalommal egy lendületes indítást ad az új évnek, kivételes pezsgést jelent a télen leült városnak. Jókat lehet dumálni más zenészekkel és lehetőség van arra is, hogy ne csak a helyi törzsközönség előtt játszhassunk. Egyszer sem hagynánk ki a zenekarral. Röviden: f*sza buli volt!

Csajkás Júlia (Rokokó Rosé)

A pécsi zene ünnepe, ahol eltűnik a határ amatőrök és profik, fellépők és közönség között. Amikor szombat reggelre ébresztőt állítunk be, hogy odaérjünk az első koncertre. Jó dolog böngészni a programot és megtervezni a menetrendet, amitől aztán úgyis elszakadunk, és biztosan belebotlunk valami újdonságba, amit megszeretünk. Erősen ránk tör a nosztalgia, amikor az ezer éve nem látott zenekarok újra összeállnak, és a fesztivál miatt hazajönnek olyan ismerősök is, akikkel máskor legfeljebb az ünnepek alatt találkozunk. Idén a csodás hóesés mellett az újonnan felfedezett zenekarok, és a baráti beszélgetések tették számunkra még emlékezetesebbé a fesztivált.


5. Made in Pécs Fesztivál

2020. január 4.

Vendég: Erdély és Veszprém.

Liverpool és Bécs után ezúttal Erdély zenekarai közül látunk vendégül néhányat. Extra újdonságként a külföldi vendégek mellett ezután minden évben egy hazai várost is meghívunk, hogy fesztiválozzon velünk. Első alkalommal Veszprém, 2023 Európa Kulturális Fővárosa érkezik.

 

súgó
Díjnyertes Saller
 
lokál
Support Your Local Artist!
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #22 // Martin Wanda