Mongooz kollégiumi turné
Mongooz kollégiumi turné
Morvai Zsolt / 2017-09-22 zene
A gólyatáborok kihunyó neonfényei alatt még lábadoznak a frissen felvételt nyert ifjú titánok, de hallatszik, ahogy a kaparó torkuk ellenére máris a kollégiumi partikról beszélnek, próbálják kiterjeszteni a tábor boldog és szabad hangulatát az egész tanévre.

És bulik persze mindig voltak, de igazi, egymásnak feszülős-izzadós koncertekről még nem nagyon hallottunk koleszokon belül. Ezért is jó, hogy itt vannak nekünk a Mongooz and the Magnet csodálatos férfiúi, akik a szeptemberi tanévkezdési depressziót egy igazán különleges mikroturnéval fogják megsorozni. „Benne voltunk és vagyunk a forgatagban, de a külföldi diákoknak régebben nem volt lehetőségük a koleszokban lakni, így mi csak bulizni jártunk oda” – mondta Magnus Måløy, a zenekar énekes-gitárosa. „Érdekesnek találtuk a kollégiumi koncertek gondolatát, így született meg ez az ötlet.”

„Úgy gondoltuk, hogy ahelyett, hogy a gólyatáborokba mennénk megismerni a pécsi diákokat, inkább egyenesen a kollégiumukba megyünk” – folytatta Ian O’Sullivan, a zenekar bőgőse. „Nem menekülhettek előlünk, ott leszünk a szobátokban, az erkélyeteken és a folyosóitokon! Ezzel kicsit visszatérünk a gyökereinkhez, hiszen a kezdetekben rengeteg bulit játszottunk nagyon kicsi helyeken.”

A zenekar szeptember huszonötödike és huszonnyolcadika között minden este a pécsi egyetemi kollégiumok egyikében – Szántó, Jakabhegyi, Boszorkány, Szalay – fogja felforgatni a rendet extrém helyeken zenélve. Az éjjel persze soha nem érhet véget, ezért a fiúk DJ szettel is készülnek a koncertek után. Ha többet szeretnétek megtudni erről a különleges „turnéról”, akkor vigyázó szemeiteket a rendezvény Facebook-eseményére vessétek, hiszen nemsokára kibontakoznak a szaftos részletek a pontos helyekről és időpontokról!

(Fotó: sinco.hu)

ételital
Teszteltük: Soul Kitchen
 
zene
Bella Sarris
 
zene
30Y