Made in Pécs Fesztivál 2020
Made in Pécs Fesztivál 2020
Papp András / 2020-02-04 zene
Hihetetlen volt az idei Made in Pécs Fesztivál! Ebben a zenekarok, a közönség és a szélesebb közvélemény is egyetért. Áttörtünk közösen egy olyan falat, ahonnan már nincs visszaút. A magunk frankózása helyett a fesztiválon fellépő zenekarokat kértük meg, hogy néhány mondatban mondják el véleményüket a januári rendezvényről. 

Püspöki Péter (Kubalibre)

Mint minden évben, idén is készítettem egy tervet, hogy kiket nézek meg, és természetesen idén is az István Pincében hosszúlépésezve maradtam le a legtöbb tervezett eseményről. Ide-oda vetődve botlottam bele olyan produkciókba, amiket eddig nem követtem. Ilyen volt a Szofistick vicces Nirvana feldolgozása, vagy éppenséggel a Szukulorka duó Hey Joe gitárszólója. Egyértelmű volt idén, hogy minden eddiginél többen látogatták a fesztivált és kinőtte magát. Egyszerűen nem lehetett bejutni sokszor a Trafikba, a Nappali pultja olyan volt, mint egy mákosnudli, a Szabadkikötő pedig már a nyitáskor elesett a 30Y rajongók elleni harcban – ez az Egri csillagok olyan verziója volt, amiben a törökök győztek. Láttam, ahogy akkorát robban a Made in Pécs Fesztivál, mint egy atombomba, és élveztem!

Cedar Knoll

Számunkra nagyon kedves ez a fesztivál, hiszen a zenekar is ennek apropóján jött létre még 2018 elején. Az idei őrületet is nagyon élveztünk – jó volt találkozni és beszélgetni olyan zenészekkel, akikkel egyébként ritkán szoktunk.

Tóth Evelin (Feriantes)

Idén harmadik alkalommal léptünk fel zenekarommal a Made in Pécs Fesztiválon, és nem kérdés, hogy jövőre is ott leszünk! Számomra ez a fesztivál Pécs legjobb rendezvénye. A zenészek lehetőséget kapnak egy fellépésre, a zenekedvelők pedig elmerülhetnek egy teljes napra a dallamok világában. 

Nemes „Kölyök” Gábor

Mivel hosszú élménybeszámolóra itt most nincs lehetőségem (egy sör mellett persze szívesen), nagy vonalakban annyit, hogy a Made in Pécs Fesztivál ismét nagyon király, mondhatni f@sza volt! Ennél többet nem tudok elmondani, kérem, kapcsolja ki!

Sári Krisztián (Dirty Dawn)

Zseniálisan éreztük magunkat az idei Made in Pécs Fesztiválon! Örülünk, hogy minden évben vendégei lehetünk a rendezvénynek. Iszonyat jó nézni, hogy évről-évre egyre többen és többen jönnek el, és már reggel 10-kor minden hely tele van. Sokan ilyenkor ismernek meg olyan bandákat, amikhez év közben el sem jutnának. Mellesleg a zenekaroknak is ki kell tenniük magukért, hogy 20 percbe belesűrítsék mindazt, amire máskor több idejük van, így az egész fesztivál egy energiabomba.
A szervezés is évről évre profibb! Ha egy negatívumot kellene említeni, ami mindig felmerül, az az időjárás. Nem lehetne, hogy jövőre májusban rendezzétek? (Nem! – a szervezőbizottság)

 

ételital
Teszteltük: Főtér
 
súgó
Térerő - Az ipar és a képzőművészet találkozása
 
lokál
Tekerj terepen!