Csaknekedkislány
Csaknekedkislány
Morvai Zsolt / 2016-01-14 zene
Mostanság minden kicsit is pörgős muzsikára ráhúzzák a tánczene jelzőt, de mi sajnos nem tudunk hinni az ilyen könnyen dobált szavaknak – milyen tánczene az, amire nem lehet táncolni?

Hála Istennek a Csaknekedkislány tánczenekar már négy éve tanítja az embereknek, hogyan kell egyet jobbra-kettőt balra, ezért egyáltalán nem kell senkinek sem izgulnia amiatt, hogy a Nappali asztalokkal tarkított tere nem fog megtelni álló tömegekkel, akik között talán lesz momés lány, falábú nő és néhány idegen is Tihanyból. A különleges nevű zenekar egy gitáros-énekes párosból tevődött össze 2011-ben, de aztán hamar kvartetté bővültek és megírták a kissé bluesos, többnyire beates, rock’n’rollal átszőtt nótáikat. Megvan bennük az, ami a 80-as évek magyar zenéjét oly naggyá és remekké tette, ami azért is érdekes, mert senki sem gondolta volna, hogy egy hasonló hatásokkal átszőtt lemez lesz 2015 egyik legjobban várt és legjobban fogadott albuma. Emellett persze nem lehet elfelejteni Csepella Olivér szórakoztatóan furmányos dalszövegeit sem, amik könnyen megkapaszkodnak az ember fülében, hogy aztán koncert közben az agyon átfutva, megnövekedett hangerővel a szájon át távozzanak.

Egy igazán jó szombat esti buli reményében mindenkit szeretnénk a Nappaliba irányítani, a rajongókat főleg, mivel a srácok új számokat is hoznak magukkal hangszertokjaikban.

Nappali (Király utca 23-25.) Január 16. 20:00. Jegyár: 200 Ft.

súgó
Művészportré: Gajcsi Blanka
 
film
Apró mesék
 
súgó
Az ablak