A folyamatos tanulás a siker titka
A folyamatos tanulás a siker titka
/ 2018-04-12 lokál
A beszállítóként ipari automatizálással illetve egyre inkább robotizált gyártástechnológiákkal foglalkozó pécsi KONTAKT-Elektro Kft.-t 35 évvel ezelőtt Hirth Ferenc alapította, aki januárban átadta a cég vezetését a fiainak, Markusnak és Olivérnek.

„A fiúk mindig jelen voltak a családi vállalkozásunk életében, de nem volt szükségszerű, hogy itt is dolgozzanak. Svábként, kétnyelvűen nőttek fel, sokat jártunk német nyelvterületen, korán építhettek kapcsolatrendszert, hiszen iskolás korukban is voltak külföldi gyakorlaton" – mondja Ferenc, aki a cégalapítás óta legfontosabb stratégiájának a hosszú távra való tervezést tekinti.

A villamosmérnök végzettségű Olivért többször hívták nagyobb cégek, azonban a 75 főt foglalkoztató saját vállalkozásuk mindig jóval több szakmai érdekességet, fejlődési lehetőséget biztosított.

A cég kereskedelmi és üzletfejlesztési vezetője, Markus szerint ebben a szektorban a kíváncsiság és az új utak keresése visz előre, ezért szálltak be a Robatech Kft. felvásárlásával néhány évvel ezelőtt az egyedi gépgyártásba is.

A 44 országban referenciákkal rendelkező cégnél érezhetően fontosnak tartják a munkatársaik és leendő munkatársaik szakmai fejlődését. Ennek érdekében működnek együtt közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel és vesznek részt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által menedzselt gépipari klaszter tevékenységében.

(Vállalkozásfejlesztéssel, innovációval, kreatív iparral, humánerőforrás-fejlesztéssel valamint a város és a régió gazdaságával kapcsolatban még több információt a pbkik.hu és a pecsgazdasaga.hu oldalakon találsz.)

(X)

zene
Space Inhalerz, Modestep (UK)
 
lokál
Koronavírus-teszt minden partnercégnek
 
lokál
Csobbanj a környéken!