BARÁZDAZAJ – zenei és kreatív piac a Király utcában
BARÁZDAZAJ – zenei és kreatív piac a Király utcában
Iváncza Boglárka / 2021-06-11 zene
Június 12-én gyertek a Király utcába! Első alkalommal rendezzük meg a Barázdazaj névre hallgató eseményünket, ami egy zenei és kreatív piac összehegesztve, nyakon öntve jó adag vidámsággal, jókedvvel és boldogsággal!

„Miközben a technikai fejlődés útján az ember élete egyre inkább összekötődik a digitális világgal, elkezdtünk újra beleszeretni a kézzel fogható dolgokba” –olvashatjuk David Sax Az analóg bosszúja című kötetében. A zenei tartalmak fogyasztása főként digitális formában történik és várhatóan így is marad, azonban roppant örömteli tény, hogy szerte a világon egyre többen járnak újra lemezboltba. Sokan előkeresik a régi családi lemezjátszót vagy egyenesen vesznek egy újat, központi helyre teszik a lakásban és lelkesen ugranak fejest a bakelitlemezek felvillanyozóan valóságos, színes-szagos-kézzel fogható világába. Ezzel együtt új erőre kaptak a független lemezkiadók, és a zenészek is egyre többen jelentkeznek a playlist-szemléleten túllátva fizikai kiadvánnyal. Szóval, felült a halott, sőt moonwalk-ozni kezdett: a bakelit visszatért!

Ahogy a világban mindenütt, Pécsett is nehéz évtizedek vannak a lemezkultúra mögött, ezúton is hála mindenkinek, aki a saját eszközeivel őrizte a lángot.

Hogy mi is hozzátegyük a részünket az újjászületéshez, azt találtuk ki, hogy június 12-én a nemzetközi Record Store Day időpontjára illesztve csapunk egy egész napos dzsemborit a független lemezkultúra és társterületei köré építve. A Record Store Day – azaz a Lemezboltok Napja – 2007-ben az USA-ból indult el azzal a céllal, hogy a független hanglemezboltok kulturális értékére hívja fel a figyelmet világszerte, ezzel segítve életben maradásukat. Ez a nap rajongókat, művészeket és független lemezboltok ezreit gyűjti össze a világ minden tájáról.

Idén hagyományteremtő jelleggel a Made in Pécs és a Pécs On Stage csapata is összetrombitálja Pécs független zenei színterének szereplőit – zenészeit, kiadóit, lemezboltjait és kreatív szakembereit –, hogy kilépve az online térből összejöjjenek, megmutassák dolgaikat egymásnak és az érdeklődőknek. Reggel 10-től kora estig kedvenc Király utcai helyeinken és az előttük lévő utcafronton zajlik majd a miniekszpó, amit persze jó kis DJ szettekkel is megtámogatunk, hogy garantált legyen az oldott hangulatú zsibi.

Gyertek, barázdálkodjunk együtt Pécs első zenei és kreatív piacán június 12-én a Király utcában!

 

súgó
Pécsiek a Bauhausban
 
ételital
Teszteltük: Downtown Pécs
 
ételital
Teszteltük: Cellárium