XXII. Európai Bordalfesztivál 
XXII. Európai Bordalfesztivál 
szerk / 2018-09-17 súgó
1993 óta szeptemberben szervezi meg a Pécsi Férfikar Alapítvány a Bordalfesztivált. Szeptember 21-től 23-ig Pécsett és Villányban minden a bordalokról, no és természetesen a borokról szól majd!

A rendezvény művészeti vezetője, Dr. Lakner Tamás által megálmodott fesztivál egyedisége a témában és a résztvevőkben rejlik: a Bordalfesztivál Európa egyetlen bordalokat bemutató eseménye, ahol kizárólag férfikarok lépnek fel.

Bor és dal minden kultúrában együtt jár, de „bordala” csak a magyarnak van – vélhetnénk. Nos, már a fesztiválok eddigi történetéből is kiderült, hogy páratlanul gazdag az a zenei kincs, amelyet a szőlő és a bor ihletett korokon, kultúrákon és földrészeken keresztül. Ez a felismerés késztette a Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikart, hogy Pécsre és Baranyába invitálja Európa és a világ férfikarait, vokálegyütteseit, népzenei előadóit.

Az idei eseménysorozat 21-én Villányban kezdődik, ahol 18 órától pincekoncertek, 19:15-től pedig a népek bordalait bemutató előadás lesz a Diófás téren. A szombati nap legszebb és legnagyobb koncertje a Kodály Központban lesz, ahol a XXII. Európai Bordalfesztivál résztvevőinek gálaműsorát hallgathatjuk meg. Szeptember 23-án pedig jön a kihagyhatatlan Bor és Dal Ünnepe a Széchenyi téren, ahol fellépnek a fesztivál együttesei, népzenei és tánccsoportok, lesz szüreti felvonulás, népművészeti és kirakodóvásár, valamint borkóstolók is.

Villány, Pécs, szeptember 21-23. 

súgó
Sanyika
 
zene
Pécs City Karnevál Warm-Up
 
lokál
Portré: Bercsényi Balázs