Teszteltük: Soul Kitchen
Teszteltük: Soul Kitchen
Müllner & Kálmán Content Lab / 2022-06-23 ételital
Mikor majd két éve az éppen enyhülő járványhelyzetben megnyílt a Skoko, a belvárosi Soul Kitchen „testvére” és megszületett a fent és a lent koncepció, nagyon drukkoltunk a bátor nyitásnak.

Az élet végül mégis úgy hozta, hogy új döntés született: a két csapat egyesített tudásával, kreativitásával, a Skoko csendes búcsúja után, itt, a dombtetőn állítják új pályára a Soul Kitchent.
Az étterem a felső szinten egy új teremmel és terasszal, a kínálat pedig az érlelt marhahúsokból készülő steakekkel bővült. De természetesen a szezonálisan változó bisztró étlap is megmaradt, mi pedig erről választottunk vacsora menüt a késő tavaszi teraszos vacsorához. Kezdetnek vajtök levest és spárgát rendeltünk. A krémes kapros tökleves langyosan érkezik, amit a roppanós, savas, de mégis édes zöldalma kockák tesznek igazán frissé. A zöld és fehér spárgára könnyű, selymes, bodzás hollandi mártás került roppanós quinoa morzsával, a lágy és édeskés ízeket pedig tökéletesen egészítették ki a hajszálvékony sonkaszeletek. Főételek közül nem tudtunk ellenállni a rántott csirkecomb filének, és nem is kellett csalódnunk. A hús kellően szaftos maradt, a panko morzsás bunda roppant, a bécsiesen készült krumplisalátába a hajszálvékony, nyers céklacsíkok és a marinált lilahagyma mellé friss snidling és újhagymaszár csempészte a tavaszt. Másik főételünk egy finoman ázsiai ízekre hangolt, enyhén csípős fogás, a vajpuhára sütött marhaoldalas lett, zöldséges rizzsel. A vacsora lezárásának a tökéletes eszpresszó mellé a napi ajánlatban szereplő csupa csokoládés tányérdesszertet választottuk.

Nagyszkókói út 2. K-P 10:00-22:00; Szo 12:00-22:00.

Értékelésünk: 5/5

SZÁMLA

Kapros vajtökleves zöldalmával: 1790 Ft

Sült spárga bodzás hollandi mártással és ropogós quinoával: 2590 Ft

Rántott csirkecombfilé burgonyasalátával: 3990 Ft

Lassan sült marhaoldalas zöldséges sült rizzsel: 4590 Ft

Tányérdesszert: 1590 Ft

Összesen: 14550 Ft

 

 

súgó
H@Hamlet
 
lokál
Eximó Jégrém: Üdvözlégy, Márió!
 
lokál
„A BAT egyszerre egy biztos hátteret adó multi, és egy családias közösség”