Ezeket ajánlom - Sramó Gábor
Ezeket ajánlom - Sramó Gábor
szerk / 2015-03-04 súgó
Új rovatunkban a pécsi kulturális élet meghatározó szereplői ajánlanak szubjektív módon néhány programot az előttünk álló hónapból. Márciusban Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója szemezget a rendezvények közül.

Csíksomlyói passió

Március 6. Pécsi Nemzeti Színház

A nyolcvanas évek egyik nagy színházi sikere volt a Csíksomlyói passió. Remélem Pécsett is hasonló szakmai és közönségsikert arat az előadás Nagy Viktor rendezésében. Húsvétra készülve nem is kívánhatnánk szebb színházi ajándékot.

Pannon Filharmonikusok: Mesterek emlékezete

Március 12. Kodály Központ

A Kodály Központba mindig örömmel és büszkeséggel megyek. Ahogy "öregszem", egyre fontosabb számomra a klasszikus zene hallgatása, s ebben nagy segítségemre vannak a Pannon Filharmonikusok zenészei és meghívott vendégművészei. Tehát: szóljanak a  német mesterek.

Aknay János festőművész kiállítása

Március 13. - május 10. Zsolnay Negyed, m21 Galéria

A képzőművészet fontos része a bábművészetnek, így a pécsi kiállításokat  kicsit bábos szemmel is nézem. Aknay János képeit - színeit és figuráit - látva,  akár egy bábelőadás létrehozásához is inspirációt kaphatunk!

Az ember tr. (14 éven felülieknek)

Március 30. Bóbita Bábszínház

Minden szentnek maga felé hajlik a keze... Én sem tudom megállni, hogy egy különleges,  felnőtteknek szóló előadásunkat ne ajánljam. Minden színt más bábtechnikával állítottunk színpadra, s a nézők is a színpadon foglalnak helyet. Talán Madách Imre sem gondolta, hogy műve szinte bábszínpadra íródott. 

zene
Elektronikus PEN
 
lokál
A Himalájától az óceánokig
 
zene
Várallyay Petra Trió