VII. Pécsi Családi Színházi Fesztivál
VII. Pécsi Családi Színházi Fesztivál
Papp Viktorina / 2019-05-20 súgó
Május végén ismét a színházé a főszerep a családi programok között, hiszen idén VII. alkalommal rendezik meg a Családi Színházi Fesztivált a Pécsi Nemzeti Színházban.

A vendégelőadásokban is bővelkedő programban olyan vidéki színházak darabjait is láthatjuk, mint a Kaposvári Csiky Gergely Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház vagy a Komáromi Jókai Színház. Természetesen idén is a repertoár része a balett, a végtelen tánc, és megannyi játék. Mindez egy héten át, izgalmas történet-csokorba gyűjtve.

Az esemény nyitányaként Bozsik Yvette Kossuth-díjas koreográfus gyerekeknek szóló előadását, a Csipkerózsikát tekinthetjük meg a Pécsi Balett közreműködésével. Csajkovszkij varázslatos zenéje mellett a mese bővelkedik a fordulatos, humoros cselekményben is, amelyet a látványos díszlet és az elbűvölő jelmezek tesznek a gyerekek számára is felejthetetlen élménnyé. Főként az alsós korosztály számára ajánljuk ezt az előadást, és természetesen a tánc és a mozgásművészet iránt rajongó szüleiknek. A kisebbeknek ajánljuk még Az égig érő fa című magyar népmesékre épülő zenés darabot, és a Vígszínház klasszikusát, a Padlást, amit mindenkinek legalább egyszer látnia kell!

A felső tagozatos fiatalok számára a Néri Szent Fülöp életéről szóló, Legyetek jók, ha tudtok! (képünkön) című klasszikus, zenés játékot választanánk a Pesti Magyar Színház művészeinek előadásában. A jó és a rossz küzdelme egy jóakaró római utcagyerek szemén keresztül garantáltan szívmelengető élmény lehet minden fiatalnak éppúgy, mint a Dunaújvárosi Kamaraszínház Twist Olivérje. A fesztivál zárásaként a Pécsi Nemzeti Színház Énekes madár című előadását nézhetjük meg, amely Tamási Áron írása nyomán készült, székely népi elemekben bővelkedő mese a boldogság kereséséről, a generációk közötti ellentétekről és a szabadságvágyról. Mi más is lehetne frappánsabb lezárása az idei fesztiválnak, mint egy ilyen darab, amelynek végső kicsengése azt sugallja, létezhet olyan helyzet, amikor az igaz szerelem legyőz mindent, talán még a halált is.

Pécsi Nemzeti Színház (Színház tér 1.) Május 25.-június 2.

Részletes program ITT

zene
30Y
 
lokál
Pécsi képregényalkotók 4: Csordás Dániel
 
lokál
Tour de Hongrie