Újévi Díszhangverseny
Újévi Díszhangverseny
promo / 2021-12-07 súgó
Újév. Egy rövid, de gazdagon összetett szó. Magában hordozza a jövő várakozását, az új reményeinket és egy viszonylag hosszú, ámbár gyorsan elröppeni látszó 365 napos időszakot.

Újévi üdvözletünket, bizakodásunkat és vágyainkat töltjük ilyenkor a pezsgőspoharakba, amelyekhez a város legrangosabb társadalmi eseményén újra ünnepi klasszikus muzsika társul. Legutóbb elmaradt, de most, 2022. január 2-án, vasárnap este a Pannon Filharmonikusok Újévi Díszhangversenyére várják a nagyérdeműt, és a hagyományos Johann Strauss-darabok mellett újdonságok is felcsendülnek. A kíváncsi rajongók már a részletes műsort is megtekinthetik a zenekar honlapján, de itt is felvillantunk egy sort a szerzők sorából: John Williams, Scott Bradley, Korngold, Gerschwin, Lutosławski, Dvořák művei között a zenekar koncertmesterének, Bánfalvi Zoltánnak nyitánya is elhangzik. Vendégművészünk Balog József zongoraművész lesz, vezényel Bogányi Tibor vezető karmester. Kiemelt közreműködő vendég, a közönség!

Nívós társadalmi esemény költözik tehát a Kodály Központba, a világ egyik legfantasztikusabb akusztikájú hangversenytermébe, amely az alkalomhoz méltó módon öltözik csodás fény- és virágdíszbe. A zenekar közönségdíjas férfi és női muzsikusára itt még lehet szavazni, majd a hangversenyt követő zártkörű fogadáson köszönthetjük őket név és személy szerint! Szeretettel várja Önt és családját a 210 éve alapított Pannon Filharmonikusok!

Jegyinfó: www.pfz.hu

 

zene
Psycho Mutants, Lucy Dreamin’
 
film
Budapest Noir
 
lokál
A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Az év civil projektje