A világ borászai szigetvári hordókkal „fűszerezik” boraikat
A világ borászai szigetvári hordókkal „fűszerezik” boraikat
promo / 2023-10-24 lokál
A világ legjobb vörösbora is Trust-hordóban érlelődött, de Francis Ford Coppola borászatában is előszeretettel használják a Szigetvár-Becefán készülő tölgyfahordókat.

A világ 50 országába jutnak el a baranyai vállalat világszínvonalú termékei, melyek egyedi ízeket képesek elővarázsolni az egyes szőlőtermő vidékeken készülő borokból.

A több mint 30 éve működő Trust Hungary Kft.-t egy USA-ban élő magyar család alapította, az üzleti mellett olyan szándékkal, hogy magas minőségű termékeik szerte a világba vigyék el a kiváló magyar alapanyag és munkaerő jó hírét. A tulajdonosok aktívan részt vesznek az üzleti kapcsolatok ápolásában, ennek eredményeként Ausztráliától Dél-Afrikán át Kaliforniáig számos bortermelő birtokon használják a cég termékeit. Amik nemcsak hordókat jelentenek, hanem olyan, szintén tölgyfából készült eszközöket, melyek akár a tartályos eljárásnál is a tölgyfának köszönhető ízeket tudják átadni a bornak. Ezek a hordók és az alternatív tölgy termékek tudományos kísérletek és hosszú fejlesztési folyamatok eredményeként születnek, alkalmazkodnak a borpiacon érvényesülő világtrendekhez és az egyéni igényekhez.

Bár a hordókészítés alapvetően kétkezi munka, mint Salamon Balázs cégvezető mondja, egy 21. századi kádárműhelyt kell elképzelnünk megmunkálógépekkel, pontosan tervezett gyártási folyamatokkal. Egyvalami azonban ma is változatlan: a fa illata, ami nem csak a Trust dolgozóit varázsolja el nap mint nap.

 

súgó
Robin Hood
 
lokál
Csillagösvény Lovasudvar Egyesület
 
film
A bálna