PécsLIT Irodalmi Fesztivál
PécsLIT Irodalmi Fesztivál
szerk / 2023-09-11 súgó
Az idei évben a már megszokott módon, most is hat napig, szeptember 11. és 16. között, közel 50 programmal várják a szervezők az irodalom és az olvasás szerelmeseit a PécsLIT Fesztiválon. A Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös eseménysorozatára számos újkötetes szerző érkezik, ismét lesznek irodalmi gyermekprogramok, külföldi vendégek, illetve több kísérőprogram is.

Az irodalmi események többsége most is a Művészetek és Irodalom Házában, a Tudásközpontban, illetve a Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtáraiban zajlik majd. Az idei PécsLIT vendégei között lesz többek között Nádas Péter, Tompa Andrea, Grecsó Krisztián, Oravecz Imre, Peer Krisztián, Krusovszky Dénes (képünkön), Závada Péter, Milbacher Róbert, Kiss Georgina, Nádasdy Ádám, Szeifert Natália és Varró Dániel.

Szeptember 14-én két olyan esemény is lesz a fesztiválon, melyek Bertók Lászlóra emlékeznek, a Kossuth-díjas költő halálának harmadik évfordulóján. A Bertók László Pódium vendége Simon Márton és a Platon Karataev duó lesz.

A Goethe Intézet közreműködésével érkezik a PécsLIT-re Kai Hensel német író, akinek darabját a keddi napon láthatja is a közönség, de a Magyar Írórezidencia Program pécsi rezidens írójával, az argentin Emilio Naónnal is találkozhatnak majd az olvasók.

A fesztivál külön eseményt szentel az idén 50 éves Pécs-Eszék testvérvárosi kapcsolatnak, ennek alkalmából magyar és horvát szerzőkkel szerveznek jubileumi estet a Pécsi Horvát Színházban.

A hagyományoknak megfelelően a szervezők idén is terveznek irodalmi sétát Pécs belvárosában, amely a nevezetes helyszínek érintésével most a Jelenkor folyóirat több mint hat évtizedes történetét járja majd körbe.  

Több helyszínen, Szeptember 11-16. Részletes program: pecslit.hu

 

zene
„Ilyen atmoszférája nincs egyik fesztiválnak sem!”
 
súgó
LOKART Fesztivál 2023
 
lokál
Tettyei Romok: Pécs 2024