Orgonák éjszakája, OrgonaPont
Orgonák éjszakája, OrgonaPont
Papp András / 2022-08-02 súgó
A Filharmónia Magyarország szervezésében e hónapban – a hagyományokhoz híven – jön az OrgonaPont sorozat, melynek kiemelt eseménye augusztus 6-án az Orgonák Éjszakája lesz.

Ez alkalommal Zséda (képünkön), Pálúr János és Horváth István közös koncertje lesz a hangszerek királynőjének éjszakáján a Kodály Központban (aug. 6. 19:00). Az énekesnő Colorum című új műsorában számára kedves dalokat énekel, egy másik arcát mutatva a közönségnek. Időtlen, érzelmes, szenvedéllyel teli utazás ez, amiben klasszikus szerzők művei, jazz-örökzöldek és saját dalok átértelmezései szólalnak meg magyar, latin, francia, olasz és angol nyelven.

Augusztusban azonban nem csak ez az éjszaka, hanem az egész hónap orgonaszótól lesz hangos. A Pécsi Bazilikában kiváló orgonaművészekkel és még kiválóbb hangversenyekkel találkozhat a közönség. Augusztus 13-án 20 órától Síppal, náddal címmel Kosóczki Tamás (orgona) és Eszenyi Zsombor Dániel (klarinét) koncertje, 21-én 20 órától a Mennyek királynéja című előadással Mali Katalin (orgona) és a népdalénekes Navratil Andrea érkezik, 27-én pedig – szintén este 8-kor – a Magyar Harsona Együttes és Gedai Ágoston (orgona) Hírét zengje orgona és harsona című koncertje élvezhető.

Orgonák éjszakája – Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) Augusztus 6. 19:00. Jegyár: 3900/4900 Ft.

OrgonaPont sorozat – Pécsi Bazilika (Dóm tér) Augusztus 13., 21., 27. 20:00. Jegyár: 2900 Ft.

 

súgó
Bostoni Ifjúsági Filharmonikus Zenekar
 
ételital
Made in Pécs étterem – Február 21. Restaurant Day
 
zene
Budapest Bár