Made in Pécs-díj: Kultúra Junior
Made in Pécs-díj: Kultúra Junior
szerk / 2018-12-06 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2018-as év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

MárkusZínház

A Perczel utcai magánbábszínház maga a színtiszta varázslat! Egy valódi csodaország belülről, és akkor még az előadásaikról nem is beszéltünk! A MárkusZínház közel 30 éve szolgálja ki a gyerekeket fantasztikus előadásaival (itt jegyezzük meg, hogy a felnőtt darabjaik is élményszámba mennek), a belépéstől a kilépésig végtelen szeretettel körítve. Szívvel-lélekkel teszik a dolgukat, de ezt csakis így lehet!

Babzsák-Csigaház koncertek

A Pannon Filharmonikusok mindig is nagy figyelmet fordított arra, hogy a zenei nevelés már gyerekkortól természetessé váljon. A Babzsák koncert a 3 év alatti csöppségeket várja foglalkozással és koncerttel, a Csigaház pedig a 3-8 éves gyerekeket, akiket tánccal, dalokkal, és versekkel igyekeznek a zene felé fordítani. Az igazán bátrak a foglalkozásokon bemutatott hangszereket is kipróbálhatják!

Varázsóra

A fizikaóráktól mindenki ódzkodik. Ezen a helyzeten segít a Zsolnay Kulturális Negyedben rendszeresen jelentkező Varázsóra sorozat, ami valójában egy fizikaórát rejt, de itt a gyerekek játékos formában, szemléltető fizikai kísérletekkel érthetik meg a tudományágat, vagy bővíthetik eddigi tudásukat. Rendkívül fontos sorozat a Varázsóra, szervezőinek, előadóinak további ötleteket, témákat, látványos kísérleteket kívánunk a gyerekek érdekében.

zene
Villányi Vörösborfesztivál – Bock módra
 
lokál
Bringa-verkli
 
lokál
Spéci melók 2.: Szénás-Máthé Nándor – ipari alpinista