Szárnyas Malac Nap
Szárnyas Malac Nap
Papp Viktorina / 2016-12-27 súgó
Ha a bejglikóma már úrrá lett rajtunk és a gyerekek is unják a Reszkessetek betörők sokadik részét, érdemes ellátogatnunk a Szárnyas Malac Napra, amely a Bóbita Bábszínház kabalájának szentelt egynapos mini fesztivál a Zsolnay Negyedben.

A bábszínház titokzatos épülete ugyan nem csak a két ünnep között kiváló helyszín egy kis elbújásra a világ elől, de december 30-án mindenképpen különleges élményre számíthatunk, ha a mesék világába utaznánk. Már matiné időben is két programmal várják a látogatókat: Mesekuckóval és a Torzonborz a rabló című előadással (képünkön), amelyben egy igazán különleges zenélő kávédarálót próbál meg kalandos úton visszaszerezni Paprika Jancsi és jóbarátja, Vitéz Lackó. Mivel az előadás mindössze 45 perces, így akár már 4 éves kortól megtekinthető, hogy utána egy rövid pihenő keretén belül finom kávéval jutalmazzunk meg magunkat kárpótlásul az ünnepi kapkodásért. Akik Torzonborz további kalandjaira is kíváncsiak, 15 órától a mese folytatását is megnézhetik.

A gyerekek örömére megannyi kézműves szörppel és süteménnyel készülnek a bábszínház bárjában, de ha picit kevesebbet ejtőznénk, érdemes 11 órától ellátogatnunk közösen egy bábkészítő foglalkozásra.

Természetesen a fesztivál időtartama alatt is megtekinthetők a Bóbita Bábmúzeum különlegességei, ahol az állandó kiállítások mellett időszakos, tematikus tárlatokat is láthatunk.

Estefelé, a hagyományoknak megfelelően idén is a nagyobbaknak kedveskednek: 20 órától Az ember: tragédia című vásári-pszichodrámára várják szeretettel a 14 éven felülieket a Kós Lajos teremben.

Bóbita Bábszínház (Zsolnay Kulturális Negyed) December 30. 10:00-tól. Részletes program ITT.

lokál
Bringás Maffia
 
lokál
A SÖRP, meg a nagyi málnaszörpje
 
súgó
PFZ: A koreográfus