Év végi pörgés
Év végi pörgés
Papp András / 2019-09-23 zene
A nyári ténfergéseknek vége, szeptembertől beindult a parti- és a koncert nagyüzem. Most egy kicsit előre tekintünk, és megnézzük, mi vár ránk könnyűzenében az év további hónapjaiban.

Elektrik Pécs – október. 5. Expo Center

Október 5-én vérbeli techno fesztivállal jelentkezik az Amper Klub csapata az Expo Centerben. Az Elektrik Pécs névre keresztelt esemény sztárvendége a Sven Väth alapította legendásabbnál is legendásabb Cocoon Recordings-tól igazolt Ilario Alicante lesz! Az olasz dj helyi segítői a magyar techno szcéna nagyágyúi – Gabor Kraft, Mateo & Spirit és SanFranciscoBeat lesznek.

Doctor P (UK), Hucci (UK), Next Level – október 19. Pécsi Est

Igazi pirosbetűs ünnep lesz ez a buli a basszusorientált zenék szerelmeseinek, ugyanis a Pécsi Est utóbbi időszakának jó pár remek buliját jegyző budapesti Next Level csapat két brit szupersztárral, a dubstep pionír Doctor P-vel és a trap fenegyerek Huccival fog kiegészülni egy őrült basszusmenet erejéig.

Kovács Kati Symphonic Live – október 29. Kodály Központ

Kovács Kati az 1965-ös Ki mit tud? óta megkerülhetetlen szereplője a hazai könnyűzenei életnek, sőt, azt is meg merjük kockáztatni, hogy ő a legjobb hangú magyar énekesnő. Kovács Kati idén ünnepli 75. szülinapját, melynek apropóján életműkoncerttel turnézza végig az országot különleges zenei kísérettel, ami igazi csemege minden zenekedvelő számára.

Adam Bomb (USA) – november 9. Szabadkikötő

Ismét lángba borítja (szó szerint) a Szabadikötő színpadát az excentrikus koncertjeiről ismert világhírű amerikai gitáros, Adam BombRitka, hogy Pécsett megforduljon egy olyan előadó, aki olyan legendás gitárosoknak is besegített pályája során, mint Yngwie J. Malmsteen, most mégis ez történik, immár másodszor. Hiszen Adam Bomb járt már a Szabadkikötőben, aki ott volt, biztosan megnézi újra, aki pedig kihagyta, nézze meg mindenképpen!

Chali 2na (USA) – november 29. Pécsi Est

A Los Angeles-i Chali 2na-t azonnal felismerhető baritonja, egyedi rímképletei és a műfaj iránti töretlen rajongása emelte a nyugati parti indie hip-hop keresztapjának szerepébe. Óriási kritikai sikereket és teltházas fesztivál fellépéseket élt át az általa alapított Jurassic 5 tagjaként, de tevékeny részese volt a latin-funkban utazó Ozomatli születésének, hogy aztán olyan világsztárok oldalán kóstoljon bele a mainstreambe, mint a Black Eyed Peas, a Linkin Park vagy Sergio Mendes. 

Péterfy Bori & Love Band: Másfél milliárd másodperc – december 13. Kodály Központ

A színésznő-énekesnő és zenekara jubileumot ünnepelnek: a zenekar frontasszonya életének másfél milliárdodik másodpercét haladja meg az idei évben. Az ünnepi koncert gerincét a Love Band 2010-ben megjelent 2B albuma adja, de a koncertet vendégek is színesítik: Bori testvére, Péterfy Gergely író, és a zenekarral már közös számot is író Saiid is fellép az esten.

ételital
Teszteltük: Elefántos Étterem és Pizzéria
 
lokál
Erdei strandolás
 
lokál
Made in Pécs-díj 2016 – Kultúra Junior