Kedvenceink kedvencei 1. - Apolló Team
Kedvenceink kedvencei 1. - Apolló Team
Papp András / 2022-04-22 lokál
Varga Gabit, az Apolló mozi vezetőjét kértük fel arra, hogy állítsa össze listáját kedvenc pécsi filmjeiről. Ő azonban bevonta a játékba kollégáit, így az Apolló Team válogatása olvasható az alábbiakban, amiben nagyon jó, különleges és értékes filmek kaptak helyet. 5 kedvencet kértük tőlük, de ők megtoldották +1-gyel. 

1. Pécsi szál

Szupervicces nyomozás a zenei génről, a pécsi zenei élet felmagasztosulásával. Valamint végre minden budapesti megtudhatja, hogy Pécsre nem lejövünk, hanem felmegyünk.

Magyar fikciós dokumentumfilm, 2019. R.: Lévai Balázs. Fsz.: Szabó Simon, Halott Pénz, Kispál és a Borz, Punnany Massif. 

2. Cseh Tamás & Leonard Cohen emlékest – Ördögkatlan film

A legszebb film, amit az Ördögkatlanról valaha láttunk. Fantasztikus képi világ és vágás, benne a Katlan esszenciájával.

Magyar koncertfilm, 2018. A filmet készítették: Beck Zoli, Rumann Gábor, Fiszter Ferenc, Komjáthy Máté, Szilágyi Gábor, Szabó Szebasztian, Varga Ádám.

3. Filmhíradók a 60-as évekből

Az Apollóban évtizedek óta őrizzük-gondozzuk 35 mm-es kópiákon a Pécsről szóló filmhíradókat, melyeket anno a játékfilmek előtt vetítettek a mozik. Bányászélet, Uránváros épülése és a kultikus Filmszemlék…

4. Ha nem segít a mindenható

Pécs tele van fura, izgalmas és titokzatos emberekkel, akik rejtélyes dolgokat csinálnak, kifürkészhetetlen okokból. Ebben a filmben a város kultikus zárszerelőjének titkos élete után eredhetünk.

Magyar dokumentumfilm, 2017. R.: Molvay Norbert.

5. A tüke fenomén

Mitől Pécs a legjobb, a legizgibb? Mitől lesz valaki vérbeli pécsi? Mi a titka város vonzerejének? Ezekre a kínzó kérdésekre mind-mind választ találtok ebben a filmben.

Magyar fikciós dokumentumfilm, 2010. R.: Százados Miklós. Fsz.: Beck Zoli, Rátgéber László, Lovasi András, Takáts Eszter.

+1 Hotel Kikelet

1937-ben, akkori sztárok szerepeltetésével készült ez a gyöngyszem, amely minden idők legjobb reklám- és imidzsfilmje. Van mit tanulni belőle a PR és a marketing szakmának.

Magyar játékfilm, 1937. R.: Gaál Béla. Fsz.: Páger Antal, Kabos Gyula, Turay Ida.

zene
„Mindig énekelni és írni fogok” – boebeck
 
lokál
Hidratálj pécsi csapvízzel!
 
film
Jackie