Nem ismersz engem – Bek Balla Mónika kiállítása
Nem ismersz engem – Bek Balla Mónika kiállítása
Árvai Péter / 2016-10-21 súgó
Bek Balla Mónika fotóművész Budapesten él és dolgozik. Munkájában a fényre, tükröződésekre, az ismétlődésekre, a struktúrák, faktúrák játékára figyel.

Képeinek középpontjában mindig is a fény állt, és az az impresszió, amit a mű készítésekor átélt. Legújabban inkább történeteket elmesélő fotográfiákkal szeretne érzéseket, érzeteket közvetíteni. Ám mindezek ellenére munkái ígéretekről szeretnének mesélni, amelyek beváltásra várnak, amelyek által új csatornák, új közegek, új terek nyílnak meg előttünk, melyeknek segítségével alkalmasabbá válunk a koherens együttélésre. A társas ösztön fontosságának szerepéről vallanak, az önmagunkba vetett hit erejének nélkülözhetetlenségét sem feledve.

A kiállításmegnyitót egy installációs koncert is kíséri. Temesvári Balázs a hazai undeground és kísérleti zene egyik legsokoldalúbb zenésze és komponistája, Rosinflux nevű formációja döbbenetesen szuggesztív. Célkeresztben a jelenlét megismételhetetlen, egyszeri varázsa, a megszűnő és az újból ismét megteremtett, átrajzolt, alakított idő és rezonancia szimbiózisával. Organikus áramlás és hanginstallációk, az eredmény pedig egy komplex, magával sodró, beléd hatoló előadás.

A Nem ismersz engem című kiállítás megnyitója október 21-én, pénteken 19 órakor lesz a Nádor Art & Flowersben (Széchenyi tér). A kiállítás november 18-ig látható.

További részletek ITT

zene
Év végi pörgés
 
zene
Pleasurekraft
 
lokál
Portré: Sramó Gábor