LOKART Fesztivál 2023
LOKART Fesztivál 2023
Prim Péter / 2023-06-20 súgó
Izgalmas programokat kínál idén is a kortárs vizuális művészeti fesztivál.

Prológ nevű felvezető programmal kezdődött a LOKART, melynek keretében június 6-tól a Zsolnay Negyed Labor-Interaktív Varászterében először látható a budapesti Illúziók Múzeuma utazó kiállítása, majd két nappal később, június 8-án a hágai Virtual Shoe Museum Cipőfantáziák című kiállítása (képünkön) nyílt a Pécsi Galériában, ahol mintegy 80-100 ámulatba ejtő műtárgyat láthatunk, melyek a cipő illúzióját keltik, noha mindegyik önálló műalkotás.

A LOKART kiállításai 15 helyszínen, nem csak hagyományos kiállítóterekben, hanem alternatív belvárosi helyszíneken és a Zsolnay Negyed különböző pontjain valósulnak meg. A 65 kiállító az Illúzió vs. Valóság témáját dolgozza fel műalkotásaiban, a hagyományostól kezdve a legkorszerűbb AI technológiák használásával.

A fesztivál kiemelkedő produkciója június 21-én Salamon Eszter performanszművész előadása lesz, aki a párizsi Pompidou Központ, az Avignoni Fesztivál, a New-York-i MOMA, valamint a budapesti Trafó után Magyarországon Pécsett lép fel és először mutatja be M/OTHER című performanszát a Cella Septichorában.

A Sétatér Fesztivállal egybeeső LOKART-on kísérőprogramként koncertek, tárlatvezetések, szakmai beszélgetések, és zenei performanszok is lesznek.

A LOKART Fesztivál hivatalos programja június 21-25-ig tart.

A kiállítások június 21.-szeptember 24-ig láthatók.

Részletes program és sok-sok információ ITT.

lokál
Kortárs Junior
 
súgó
Mecseki tigris, vagy amit akartok
 
ételital
Törzshely: Balatoni Imre - Egylet/Balkán Bisztró