Ki ez a hüje költő?
Ki ez a hüje költő?
szerk / 2023-07-19 súgó
A címben olvasható kérdés, a helyesírási hibájával együtt egy verseskötet címe. A versek mögött rejlő költőt egy irodalomtanárnő nevezte el „a sivatagi magyar irodalom legnagyobb élő költőjének”, miután Barukh munkásságára Nyáry Krisztián sivatagi magyar irodalomként hivatkozott. Izgalmasan hangzik, ugye?

Nos, úgy tűnik, hogy a sivatagi magyar irodalom legnagyobb költőjét is Pécsnek köszönheti a világ, ugyanis Barukh itt született, kicsivel több mint ötven évvel ezelőtt. Azóta messzire vitte az élet, Budapesten át Izraelbe vezetett az útja, ahol jelenleg is él a családjával. Verseivel gyakran találkozni a közösségi oldalon, sokan megosztják gondolatait. Jellegzetesen egyes szám harmadik személyben ír magáról, a témái egyszerre hétköznapiak és jelentőségteljesek, a közéleti témákról is személyességgel szól.

Barukh saját bevallása szerint mentális funkciózavarokkal él és verseit saját magának, terápiás céllal kezdte írni. Ehhez képest több kötete is megjelent az elmúlt években, most pedig egy újabbal állt elő, aminek a címe ez lett: ki ez a hüje költő? barukh neurodivergens naplója adhd-ról, hiperérzékenységről, asperger-szindrómáról. Az elmúlt években máskor is találkozhattunk már a költővel Pécsett, de ezúttal úgy döntött, új könyvének legelső felolvasását is itt, a szülővárosában tartja. Könyvbemutatóra, felolvasásra, vetítésre és beszélgetésre hívja hát közönségét július 20-án a hüje költő, sok szeretettel.

Pécsi Zsidó Hitközség (Fürdő utca 1.) Július 20. 17:00. Jegyár: 2000 Ft.  

 

 

súgó
Fölszikráztatni az örömöt
 
lokál
Terepfutás a Mecsekben
 
lokál
Új hely: Szabadkikötő