International Seasons – október
International Seasons – október
Papp András / 2023-10-12 súgó
A PTE Nemzetközi Igazgatóságának egész éven át tartó eseménysorozata októberben sem áll meg, sőt, sokak érdeklődésére számot tartó programokkal jelentkezik.

Október 12-én például a sör lesz a főszerepben: 18 órakor a Művészetek és Irodalom Házában A sörfőzés múltja és jövője Pécsett címmel Hegyesné Dr. Vecseri Beáta tart előadást, ami nyomon követi a pécsi sörfőzés történetét a 14. század elejétől napjainkig. Képet kapunk a sörfőzés korai szakaszáról, a török hódoltság alatti serfőzésről, majd az ipari sörgyártás kialakulásáról, de bepillantást nyerhetünk a 20. század háborúkkal és rendszerváltozásokkal tarkított történetébe is. A történelmi áttekintés után 18:30-kor Dr. Koren Dániel, a Pécsi Sörfőzde sörmestere tart előadást A sörök sokszínűsége címmel.

Másnap sem szabadulunk a sörtől, hiszen október 13-án nyílt nap, azaz vezetett gyárlátogatás és sörkóstoló lesz a Sörfőzdében – a program regisztráció- és díjköteles.

Október 19-én nagyon aktuális témában tart előadást a Művészetek és Irodalom Házában Dr. Kis Kelemen Bence. A téma: A drónok háborúja, avagy célzott likvidálás és a nemzetközi jog. Az elmúlt években rengeteget hallhattunk arról, hogy bizonyos államok felfegyverzett drónokat alkalmaznak különböző katonai célpontok megsemmisítésére. De az elmúlt évtizedekben elterjedt az ezekkel a szerkezetekkel végzett célzott likvidálás is, azaz terrorista vagy terrorista-gyanús személyek célzott megsemmisítése. Az előadás arra keresi a választ, hogy ezek az akciók jogszerűek lehetnek-e és ha igen, milyen körülmények között.

További információk ITT.

súgó
Művészportré: Fülöp György
 
súgó
Erdei piknikek
 
ételital
Teszteltük: Tex-Mex