Teszteltük: Downtown Pécs
Teszteltük: Downtown Pécs
szerk / 2017-03-14 ételital
A bárok tekintetében követjük a nyitások tempóját. E hónapban a Downtownba látogattunk, amely tesztelésünk előtt alig pár nappal nyitott. De a frissesség megkövetelte a gyors szemlét, iziben továbbadjuk a tapasztaltakat.

Amíg legutóbb egy prémium szegmensre célzó bárt teszteltünk, itt épp ellenkezőleg pozícionálták a helyet. A hangsúly az italakciókon, a kivetítőn és a csocsón van.

Az utcáról gyakorlatilag egy ajtó látható, ami mintha az előszobába vinne. Itt épp senki sincs, tanácstalanok vagyunk, a lefelé vagy a felfelé vezető lépcsőn induljunk, de aztán felülről szűrödnek le hangok, arra folytatjuk.

Az emeleten kapott helyet a pult, benne két kedves pultos lány, akik innen már készségesen elmondják, mit merre találunk. Innen nyílik a kivetítős terem, ahol a meccsnézés a fő profil, de van pince is csocsóval, raklap-bútorokkal.

Az italkínálat a tömény szeszek alsóközép régióiból válogat, pálinkából van Panyolai, de akad pálinkának nem nevezhető Fütyülős is. Még épp tartott a nyitási akció, így a Stella Artois 300, a Staropramen 400 forintért került a korsónkba.

A nagyon alap whisky-cola 420, a vodka-narancs 490 volt épp, akciós, nem az ízéért állnak érte sorba. A kávé korrekt, de nem fenyegeti a szomszédos Kisülés forgalmát. Más persze a nyitva tartás idősávja is, itt az este és éjszaka számít főszezonnak.

Alapvetően az olcsóbb árfekvésre nyitott, fiatalabb közönségre építő kocsma, azaz bár a Downtown, low-budget megoldásokkal, de legalább nem akar lepukkant romkocsmaként befutni. Hétköznap kettőig, olykor négyig tartó üzemmóddal a Király utcabéli bárok (kétségtelen lentebbre pozicionált) ellenpólusa lehet a Ferencesekben, ha bázist tud építeni magának.

Értékelésünk: 3/5

Ferencesek utcája 5. H, K, Cs, V 14:00-02:00; Sz, P, SZo 14:00-04:00.

Számla: 

Stella Artois korsó: 300 Ft

Staropramen korsó: 400 Ft

Whisky-cola: 420 Ft

Vodka-narancs: 490 Ft

Presszókávé: 280 Ft

Összesen: 1890 Ft

 

súgó
Meghitt és mélyen emberi - Átlényegülés a PFZ zenéjével
 
súgó
A klasszikus zene világsztárjai Pécsett
 
súgó
BFZ - Kitajenko - Zilberstein