Teszteltük: Hakni Burgers
Teszteltük: Hakni Burgers
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-02-26 ételital
Az érthetőbb kínálat felé kanyarodott a Hakni és most a burgerekből szeretné kihozni a legjobbat.

Rizsburgerek és batyuk naponta változó kínálatban – így indult tavaly nyáron a Hakni. Egyedi, újító és dicséretes szándékok vezérelték a csapatot. Volt ebben „népnevelés” is, hadd lásson a közönség tudatosabb gasztronómiát, friss és szezonális alapanyagokat, különleges megoldásokat.

A küldetés részben sikerült, de a vendéglátós matek mást mutatott, így egy hosszabb nyári-koraőszi zárva tartás, illetve fesztiválos szereplés után október 1-jén tolták ki a műhelyből az új Haknit. A misszió könnyen értelmezhető: jó hamburgereket készíteni. Izgalmas snack-ekkel, a megszokott mellett újító szószokkal, és természetesen mediumra, azaz közepesen átsütött marhahús-pogácsákkal.

Amilyen egyszerű a jó hamburger, akkora körültekintést igényel az alapanyagok megválogatása és azok megfelelő használata. A marhahús például Kecskemétről érkezik, ahol két barát 2006 végén vásárolta meg az első szarvasmarhákat azzal a határozott elképzeléssel, hogy a közép-európai régió legkiválóbb Charolais-tenyészetévé váljanak, és mára az NPK Charolais jól csengő márkanév lett. A kovászos buci viszont Spanyolországból jön, mivel legnagyobb bánatukra a környéken nem találtak olyan pékséget, amelyik állandó minőségben és megfelelő mennyiségben szállítaná számukra a pékárut.  

Az étlap a mini burgerrel kezdődik és mi is ezzel kezdtük a vacsorát.  Aki itt egy falatnyi szendvicsre számít, téved. A jól ismert gyorséttermek hamburgerei pont akkorák, mint a Hakniban a legkisebb, így menüben a ChilliOut-ot választottuk. Még a minibe is belefért a marhahúspogácsa mellé a cheddar, a jalapeno, a savanyú uborka, a chilli és a cheddar szósz.

A fő műsorszámhoz kértünk egy kis segítséget, arra voltunk kíváncsiak, melyik a legkedveltebb tétel a deluxe szekcióban: épp a kiszemelt Rock ’n Roll lett a befutó. Egy jól megrakott burgert – a miénk épp ilyen volt – szépen enni lehetetlen. De nem is ez a cél. A kovászos zsemle roppanós, a húspogácsa medium, az ízek és az állagok jól kiegészítik egymást, és persze csúszik, potyog és folyik minden, ahogy illik. A burger tetején lévő rántott hagymakarika bundája roppan, a hagyma pedig belül krémes. Nem mintha mindez nem lett volna elég a jóllakáshoz, de kíváncsiságunkkal nem bírtunk, így került még az asztalra coleslaw, ami pont azt tudta, amit vártunk tőle: a káposzta roppant, a sav könnyített csöppnyit a burger falatokon, és a majonéz sem vette át a főszerepet.

Ferencesek utcája 24. H-P 9:00-20:00.

Értékelésünk: 4,5/5

Számla:

ChilliOut menü (kis krumpli, 3 dl üditő): 1490 Ft

Rock ’n Roll burger: 2090 Ft

Édeskrumpli: 690 Ft

Coleslaw: 390 Ft

Rántott hagymakarikák: 390 Ft

Old Jamaica gyömbérsör: 490 Ft

Ásványvíz 0,5 l: 290 Ft

Összesen: 5830 Ft. 

 

súgó
Esti mese
 
lokál
Szeptemberi szarvasbőgés
 
lokál
Eximó Jégrém: Tabula rasa