A klasszikus zene világsztárjai Pécsett
A klasszikus zene világsztárjai Pécsett
promo / 2021-06-04 súgó
Minden eddiginél különlegesebb évaddal készül a Filharmónia Magyarország Pécsett. A 2021/22-es évadban két Filharmónia bérlet közül válogathat a közönség a Kodály Központban. Az elmúlt években sok emlékezetes élményt nyújtó Mesterbérlet tovább gazdagítja azt a hagyományt, mely hazai és nemzetközi világsztárokat hoz el. Mindemellett a Filharmónia igazi különlegességgel is emeli az évad fényét. A Régi mesterek bérlet a régizene hazai képviselőinek koncertjeivel lepi meg a közönséget.

A Mesterbérlet mind Magyarország, mind Pécs zenei életét színesíti azzal, hogy olyan világhírű hazai és külföldi zenekarokkal, művészekkel örvendezteti meg a zeneszeretőket, mint például Marek Janowski és Michel Tabachnik karmesterek. A rendkívül népszerű dirigens, Takács-Nagy Gábor fantasztikus hangversenyeket vezényelt a korábbi években, így őt már jól ismeri a Kodály Központ közönsége. Idén pedig felülmúlja a zene szerelmeseinek képzeletét, hiszen most először hallhatják Pécsett két külföldi zenekarát, az angol Manchester Cameratát és a svájci Verbier Fesztivál Kamarazenekarát!

Mindemellett a szólisták is az élvonalhoz tartoznak. Az egyik legnagyobb Mozart-zongoristaként számon tartott Maria João Pirest, a kiváló német csellistát, Daniel Müller-Schottot, Francesco Piemontesi zongoraművészt (fő képünkön), Várjon Dénest és Keller Andrást is a Kodály Központ pódiumán láthatja és hallhatja a közönség.

A magyarországi zenei élet két kiemelkedő formációja, a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar is hangversenyt ad az évad során.

Az idei évad különlegessége, hogy egy új, önálló bérletet is útjára indít a Filharmónia Régi mesterek néven, melyben egy sokak által kedvelt korszak zeneszerzőinek művei csendülnek fel. A barokk kor olyan komponistákat adott a klasszikus zenei életnek, mint Bach, Händel vagy Telemann. A korszak remekművei Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar (kép alább), a Purcell Kórus és a Capella Savaria közreműködésével szólalnak meg. A koncertek érdekessége, hogy olyan többszáz éves, különleges hangszereken játszák a régi mesterek szerzeményeit, amelyekre ők maguk megálmodták, mint például a fortepiano vagy a csembaló.

Örömteli hír, hogy a Filharmónia Magyarország közönségének újra lehetősége adódik, hogy személyesen, a nézőtérről élvezhesse ezeket a csodálatos hangversenyeket az elrendelt szabályok értelmében.

További információért, bérlet- és jegyvásárlásért látogasson el www.filharmonia.hu weboldalra. 

(X)

 

súgó
Nemzetközi Tavasz
 
súgó
A fizikusok
 
lokál
Eximó Jégrém: Karanténia