5 éves a Kodály Központ
5 éves a Kodály Központ
Maljusin Mih / 2015-12-14 súgó
Ki gondolta volna: már öt éve működik a város kiváló akusztikájú gyöngyszeme, a Kodály Központ.

A sok kritikára okot adó EKF projekt keretében felhúzott intézmény a sikerültebb vállalkozások közül való. Átadása óta sorra teszik tiszteletüket a világsztárok az ikonikus, ezer főt befogadni képes koncertteremben.

December 16-án 14 órától fuvola és ének-koncerttel kezdődik az egész napos rendezvény, a Lengyelországból érkező Marcelina Beucher szoprán és a tajvani Ting-Wei Chen fuvolaművész előadásával. Az élő fellépések közötti szünetekben pedig a legjobb koncertfelvételek szólalnak meg a Kodály Központban. Ez már csak azért is érdekes, mert ritkán adatik meg, hogy egy koncertfelvételt közvetlenül eredeti elhangzása helyszínén hallgassuk vissza.

A december 16-ai dátum nem csak a malter megszáradtát jelzi: ezen a napon született az épület névadója, Kodály Zoltán, ennek kapcsán pedig a Magyar Kórusok Napját is ünnepeljük. 16 órától gyermek- és ifjúsági kórusok koncertjeit hallhatjuk a Zsolnay Wind Orchestra közreműködésével.

A napot 20 órától gálakoncert zárja, majd a Dübörgő Vatt’a’cuk’rock csapnak a húrok közé.

Jó hír a költséghatékonyaknak, hogy az események – a gálakoncert kivételével – ingyenesek, ám regisztrációhoz kötöttek, amit a latogato@zsn.hu e-mail címen lehet megtenni.

Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) December 16. 14:00-tól

súgó
Újabb variációk a Színes városhoz
 
zene
30Y
 
film
Whiplash