Tettyei Romok: Új Pécs
Tettyei Romok: Új Pécs
kissfero / 2016-04-19 lokál
Szuper hely ez a Pécs, csak unom. Viszont vannak ötleteim, hogyan lehetne izgalmasabbá tenni a hétköznapjait. Ráadásul még pénzt se kérek értük, megelégszem azzal, ha a következő századfordulón lesz egy szobrom valahol a városban, akár egy uránvárosi mellékutcában. Tőlem lehet kliglsándoros giccs is, mint a Weöres-szobor, egy kérésem van csak, legyen rajtam ruha, hülyén mutatna a péniszemen a tiltakozók által rászórt liszt. Szóval, álmodtam egy világot magamnak, mutatom városrészenként, milyet.

Belváros: Pataky Attila Ufóközpont (PATUF)

Természetesen a Tudásközpont helyett! Tudásra ma már úgysincs szükség, ami számít, az a hatékony kommunikáció és főleg a minél közvetlenebb kapcsolat a Vezérlőközponttal, legyen az akár egy hatvanpusztai kastélyban vagy egy vadiúj stadion VIP páholyában. Annyi hülyeséget vesz be az ország, hogy a PATUF létrehozása és működése fel sem fog tűnni, jön majd a sok habókos a Fénylény Attis által úton-útfélen reklámozott Pécsi Anomáliába, ahol ki-be járkálnak a nyolckarúak. Istenem, mennyi szorgos kopogtatócédula-gyűjtőt lehetne itt állásba rakni!

Uránváros: Horthy Miklós Atomerőmű

Valami ravasz ruszki módszerrel biztosan el lehet érni, hogy Paks 2 itt épüljön fel. A Mecsekben ott egy valag urán, és a kiégett fűtőelemeket is ide akarják hozni a szomszédos Bodára, hát nem praktikus, ha minden egy helyen van, és nem kell annyit logisztikázni? A komcsifaló kormányzó úrról meg még úgysem neveztek el semmit, itt az alkalom. Így lesz a komcsi hangulatú Uránvárosból hipermodern, antikomcsi Atomváros.

Kertváros: Kill The Warjú Center (KITWAC)

Magyarországon annyira rendben van minden, hogy egyes kertvárosi polgártársainknak már csak egyetlen nagy problémája van: the Warjú. A sötét tollú terroristák az utca fáin tanyáznak, zavarják asszonyainkat, lányainkat, csoportokba verődve hangoskodnak, undorító ürülékük lassan kiszorítja a parkokból az őshonos panelkutyák ürülékét. Édeskevés, hogy az önkormányzat levereti a betolakodók fészkét, itt már csak a KITWAC segíthet.

Mecsekoldal: No Farkas No Party Élménypark

Az önkormányzat Állatszökésügyi Bizottságának közvetlen felügyelete alá tartozó intézmény természetesen az Állatkert helyett működne 3-400 alkalmazottal. Utóbbiaknak (vadászok, etológusok, sebészek, keresőoptimalizálás-szakértők) az lenne a feladatuk, hogy a demokratikus alapon meghozott bizottsági döntés nyomán havi egy alkalommal szabadon engedett vadállat a lehető legkevesebb kárt tegye a humán populációban, viszont a show és a médiafelhajtás a lehető legnagyobb legyen.

Pécs-Kelet: Előre Kurvák, Gengszterek Intézet (EKURGENI)

Óriási tévedés, hogy a rossz hírű városrészt rehabilitálni kellene, amúgy se tudja senki, mit jelent az a szó, hogy rehabilitálni. Több járőrt Meszesre? Éppen ellenkezőleg! Az EKURGENI-nél évente egy milliárd forintra lehetne pályázni bűnözői projektekkel. Átlátható, tisztességes pályáztatással és döntéshozatali mechanizmussal el lehet érni, hogy a városrész az ország legveszélyesebb helye legyen, bandaháborúkkal, kétes hírű sztriptízbárokkal, pörgős éjszakai élettel. Nyuggerek, családosok, kifelé!

 

súgó
Vitéz László 
 
lokál
I. Leőwey Világtalálkozó
 
zene
Év végi pörgés